Time to act
Boek

Time to act ([2020])/ Simon Annand, foreword Cate Blanchett ; introduction Victoria Broackes ; index, exhibitions texts: Laura Straub

Overzicht van tien jaar theaterfoto's van fotograaf Simon Annand, dat een blik achter de schermen biedt bij theateropvoeringen in London, met veel bekende acteurs, die zijn gefotografeerd vlak voordat ze op moesten.

Aanwezigheid

Recensie

De Britse fotograaf Simon Annand heeft een lange staat van dienst in theaterfotografie, met een focus op hoe de acteurs zich achter de schermen voorbereiden op hun performance op het toneel van de vele schouwburgen in London. 'Time to Act' (2020) bundelt zijn kleurenfoto's van de afgelopen tien jaar. De portfolio is verdeeld in vier tijdsmomenten, van een halfuur voor opkomst tot het moment dat het doek omhoog gaat. De theateracteurs bereiden zich heel verschillend voor, maar allemaal hebben ze een expressieve manier van warming-up. Het zijn beelden vol energie, gemaakt met een goed gevoel voor timing. De geconcentreerde gezichten staan in mooi contrast met de nog onvolledige kostuums, de dikke grime en de kale kleedkamers. Het enige glamourelement is de spiegel omringd met harde lichten en soms een bekend gezicht als de acteur ook in speelfilms bekendheid heeft verworven. Bij het doorbladeren van het boek stijgt ook bij de lezer de spanning, het frutselen aan gezicht en kleding neemt in intensiteit toe, tot het moment van het betreden van de coulissen.

Specificaties

Engels | 9789089898364 | 251 pagina's

Titel Time to act
Auteur Simon Annand
Secundaire auteur Cate Blanchett ; Victoria Broackes ; Laura Straub
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Terra, [2020]
Overige gegevens 251 pagina's - foto's - 30 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Augsburg : Salz und Silber, 2020
ISBN 9789089898364
PPN 426315030
Rubriekscode 793.3
Taal Engels
Onderwerp algemeen Acteurs; Groot-Brittannië; Fotoboeken
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Acteurs