Levy en het witte wonderdoosje
Boek

Levy en het witte wonderdoosje (september 2020)/ Lara Reims, redactie: Chinouk Thijssen ; illustraties: Thomas Philip Acid

Levy is een buitenbeentje in groep acht en wordt gepest. Haar ouders zijn net gescheiden en daar heeft ze veel last van. Op een dag vindt ze een klein mysterieus doosje. Samen met haar vriend Robin ontdekt ze het geheim van het doosje en komt ze in een wonderlijke wereld terecht. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Levy kan zich op school niet concentreren. Ze is een buitenbeentje in groep acht en wordt gepest. Haar ouders zijn net gescheiden en Levy is bang dat dit haar schuld is. Op een dag vindt ze een klein wit wonderdoosje op straat. Samen met haar vriend Robin ontdekt ze het geheim van het doosje en ze komen in een bijzondere wereld terecht. Levy leert om rust in haar hoofd te krijgen én wat ze moet doen tegen het pesten. De thematiek is al veel gebruikt; echtscheiding, pesten en drukte in je hoofd. De karakters van de volwassenen zijn wat stereotiep uitgewerkt, maar het verhaal leest vlot. De auteur schreef eerder een dystopische fantasytrilogie voor young adults, 'Rémi' (2019-2020), waarvan het eerste deel werd genomineerd voor de Jonge Jury Debuutprijs. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463967303 | 222 pagina's

Titel Levy en het witte wonderdoosje
Auteur Lara Reims
Secundaire auteur Chinouk Thijssen ; Thomas Philip Acid
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Sint-Amands] : Hamley Books, september 2020
Overige gegevens 222 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
ISBN 9789463967303
PPN 429585128
Genre sprookjes
Thematrefwoord Pesten ; Echtscheiding ; Magie ; Vriendschap
Taal Nederlands