Mijn eerste Bijbelwoorden
Boek

Mijn eerste Bijbelwoorden ([2020])/ vertaling [uit het Engels] Van Holkema & Warendorf, geïllustreerd door Barbi Sido en Tom Heard ; dit boek is gemaakt door Aimée Chapman, Alice-May Bermingham en Amy Oliver

Kun je de zon aanwijzen, en de vogel en de bloemen? En zie je de drie wijzen, de mirre en de Rode Zee? Ook woorden als vergeving, vriendelijkheid en wederopstanding komen voorbij. Hardkartonnen aanwijsprentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties rond woorden en begrippen uit bekende Bijbelverhalen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Dit kleine kartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken en gewatteerd omslag wil peuters een eerste kennismaking bieden met Bijbelverhalen. Op elke pagina staan drie tot zes strak verdeelde rechthoeken met vrijstaande afbeeldingen met losse woorden, zonder lidwoord, rondom een bepaald Bijbelverhaal of thema. Soms bekende voorwerpen als vogel of zon, maar ook moeilijke begrippen als wederopstanding, vergeving, mirre of Rode Zee. Enkele verhalen zijn onderverdeeld in meerder pagina's, zoals het kerstverhaal met eerst een spread over de geboorte en dan een over het bezoek dat Jezus van herders en wijzen krijgt. De eerste spread toont bijvoorbeeld een kribbe, een herberg en een ezel, de volgende een schaap, een herder en de cadeaus van de wijzen. Linksboven staat in grote zwarte speelse letters het verhaal of thema, zoals 'De ark van Noach' of 'Jezus vertelt verhalen'. Opvallend is dat ook verhalen die niet meteen geschikt zijn voor peuters zijn opgenomen, zoals die over Simson en Delila en de plagen van Egypte. De digitale illustraties zijn kleurrijk, maar ook vrij vlak, er is weinig variatie in gezichtsuitdrukking. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000373505

Titel Mijn eerste Bijbelwoorden
Auteur Barbi Sido
Secundaire auteur Tom Heard ; Aimée Chapman
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, [2020]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 cm
Annotatie Vertaling van: First Bible words. - London : St. Martin's Press, (c)2020
ISBN 9789000373505
PPN 426289099
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Bijbel ; Aanwijsboeken
Taal Nederlands