Heksje Lukassia en de pretparkprijsvraag
Boek

Heksje Lukassia en de pretparkprijsvraag (2020)/ Marjan Tulp, illustraties: Tony Tati ; redactie: Heleen Bosma ; eindredactie: Tiny Tati

Hannah (9) en haar broer Till (10) winnen een prijs: ze mogen een nacht blijven in het pretpark. Maar zijn de eigenaren wel te vertrouwen? Gelukkig krijgen ze hulp van Lukassia, een onhandig leerlingheksje met hoogtevrees. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

In een verouderd pretpark winnen Hannah (9) en haar broer Till (10) een prijs: ze mogen 's nachts blijven en een nieuwe attractie uitproberen. De kinderen ontmoeten Lukassia, een heksje in spe met hoogtevrees. De drie komen erachter dat de eigenaars van het park slechte bedoelingen hebben met kinderen. Het verhaal is geschreven in een aantrekkelijke mix van spanning, magie en humor. De beeldende, gedetailleerde schrijfstijl, gebaseerd vooral op zintuiglijke waarnemingen, zorgt voor vele identificatiemogelijkheden maar verstoort tevens hier en daar door nauwgezetheid de spanningsboog. De lezer ervaart niet alleen hoe het is om als kind in gevaar te komen, maar ook hoe het is om een teckel, muis of uil te zijn. De indeling in hoofdstukken en de ruime bladspiegel verhogen de leesbaarheid. Het verhaal is geschreven in de tegenwoordige tijd met veel dialogen. De zwartwitlijntekeningen zijn eenvoudig en tonen fouten. Zo draagt de teckel een bril, terwijl het in het verhaal juist een probleem is hoe haar werkelijke identiteit kenbaar gemaakt kan worden. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082109559 | 181 pagina's

Titel Heksje Lukassia en de pretparkprijsvraag
Auteur Marjan Tulp
Secundaire auteur Tony Tati ; Heleen Bosma
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Doetinchem] : Haver Producties, 2020
Overige gegevens 181 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
ISBN 9789082109559
PPN 428410251
Genre sprookjes
Thematrefwoord Heksen ; Gedaanteverwisselingen
Taal Nederlands