Het paleis van Knossos
Boek

Het paleis van Knossos ([2020])/ Emily Rose Oachs, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Op het Griekse eiland ligt het paleis van Knossos. Hoe zag het er vroeger uit en wie woonden er? Lees ook welke kunstwerken er gevonden zijn bij de opgravingen. Met grote kleurenfoto's -en illustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek informeert kinderen in vier hoofdstukken over het paleis van Knossos. Je ziet waar het paleis ligt en je leert wat over de Minoïsche beschaving. Verder lees je in tekst en tijdlijn over de bouw (2x) van het paleis, wie er woonden, wie het ontdekte en wie de opgraving leidde. Ook is er aandacht voor het ontcijferen van het schrift op de gevonden kleitabletten. Kleurenfoto's en andere illustraties over een of twee pagina's ondersteunen de informatie. Het is ietwat jammer dat de gekleurde tekstvakken soms in de afbeeldingen zijn geplaatst, waardoor nog maar de helft zichtbaar is. De teksten zijn ook voor minder vlotte lezers te begrijpen: ze bestaan uit niet al te lange zinnen in alledaagse woorden en staan in een groot lettertype. Het boek kreeg dan ook het keurmerk Makkelijk Lezen. Woorden die toch wat extra uitleg behoeven, staan dikgedrukt in de tekst en zijn op te zoeken in de verklarende woordenlijst achterin. Maakt deel uit van de reeks 'Graven naar het verleden'*. Het is voor de genoemde leeftijdsgroep een informatief en duidelijk geschreven boek, onder meer geschikt voor school. Door de harde kaft en het dikkere papier is het ook een uitgave, die mooi blijft bij veelvuldig gebruik. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463416658 | 24 pagina's

Titel Het paleis van Knossos
Auteur Emily Rose Oachs
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The palace of Knossos. - Bellwether Media, Inc., (c)2020. - (Digging up the past)
ISBN 9789463416658
PPN 428915892
Rubriekscode 922.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Knossos ; Archeologische vondsten; Griekse oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Griekse Oudheid

Relaties/Serie

Graven naar het verleden
Boek

Graven naar het verleden (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Emily Rose Oachs