Pompeï
Boek

Pompeï ([2020])/ Emily Rose Oachs, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

De stad Pompei in het Romeinse Rijk lag vlakbij de vulkaan de Vesuvius. In het jaar 79 verdween de stad onder een dikke laag as toen de vulkaan uitbarstte. Lees wat onderzoekers honderden jaren later vonden. Met grote kleurenfoto's -en illustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Pompeï was een stad in het Romeinse Rijk die vlakbij de vulkaan Vesuvius lag. Toen in het jaar 79 de vulkaan uitbarstte, maakten de mensen in de stad geen enkele kans, meer dan 2000 inwoners gingen dood en de stad werd bedolven onder een dikke laag as. Honderden jaren later werd Pompeï weer ontdekt en gingen archeologen aan de slag om de resten van Pompeï en zijn bewoners bloot te leggen. Hoe deze opgravingen verliepen en wat er gedaan wordt om de stad te beschermen tegen verval lees je in dit handzame boek. Paginagrote kleurenfoto's omringd door getekende paarsbloeiende boomkruinen vormen de achtergrond voor paarse en lichtgroene kaders met korte teksten in alledaags taalgebruik. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt, achterin het boek vind je een woordenlijst, tips voor wie meer wil weten en het register. Mooi kijk- en bladerboek vol interessante weetjes en bijzonder mooie foto's dat het keurmerk Makkelijk Lezen kreeg. Onderdeel van de serie 'Graven in het verleden'*, waarin al delen over de Titanic, het terracotta-leger en het graf van Toetanchamon verschenen. Vanaf ca 9 t/m 12 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463416641 | 24 pagina's

Titel Pompeï
Auteur Emily Rose Oachs
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Pompeii. - Bellwether Media, Inc., (c)2020. - (Digging up the past)
ISBN 9789463416641
PPN 428915884
Rubriekscode 923.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pompeji ; Archeologische vondsten; Romeinse Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Romeinse Oudheid

Relaties/Serie

Graven naar het verleden
Boek

Graven naar het verleden (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Emily Rose Oachs