The king of Staten Island
DVD

The king of Staten Island ([2020])/ directed by Judd Apatow

Een jongeman, die als kind zijn vader (een brandweerman) verloor, groeit op voor galg en rad; als zijn moeder een relatie met opnieuw een brandweerman aanknoopt, zet dat een kettingreactie in gang.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaans komisch drama (2020) van Judd Apatow (Trainwreck, Knocked up, The 40 year old virgin). Met Pete Davidson, Bel Powley (The diary of a teenage girl), Marisa Tomei (In the bedroom, The wrestler). Geïnspireerd op het leven van komiek en acteur Pete Davidson, die zelf ook de hoofdrol speelt. Als kind verloor Scott zijn vader, een brandweerman, en als tiener werkt hij zich steeds in de nesten. Eenmaal in de twintig gebruikt hij drugs, hangt rond met vrienden en ziet af en toe een jeugdvriendin. Als zijn moeder een nieuwe vriend krijgt, weer een brandweerman, zet dit een kettingreactie in gang. Beoordeling IMDb: 7,1. Berend Jan Bockting (Volkskrant 24-6-'20): 'De film fungeert te zichtbaar als persoonlijk traumaverwerkingsproject (...) een film vol echte mensen, met echte pijn en echt dom impulsief gedrag' (3 sterren). Coen van Zwol (NRC 23-6-'20): 'een fijne rit met personages die voor je ogen groeien en diepte krijgen. Een soepele, charmante komedie met emotionele impact' (4 sterren). Tom van der Krieke (Filmtotaal 25-6-'20): 'herkenbaar verhaal vol verrassende en emotionele momenten (...) Alle mannen in de film proberen op hun manier volwassen te worden. De reis naar deze volwassenheid blijkt ook nu weer de bron van een reeks rake observaties over de moderne man' (4 sterren).

Specificaties

Engels | 5053083218669

Titel The king of Staten Island
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Judd Apatow ; Pete Davidson ; Bel Powley ; Ricky Velez
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal Pictures, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (131 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Pete Davidson, Bel Powley, Ricky Velez. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, in 9 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Apatov Company, (c)2020 - Bevat extra's: Alternatief einde ; Verwijderde scènes ; Gag reel
ISBN 5053083218669
PPN 43039912X
Thematrefwoord Rouwproces
Taal Engels