De wraak van de ninja
DVD

De wraak van de ninja ([2020])/ directed by Anders Matthesen and Thorbjørn Christoffersen

Alex (13) krijgt een levende ninjapop cadeau. De pop helpt hem om zijn pestkoppen aan te pakken, maar hij heeft ook Alex' hulp nodig: hij wil wraak nemen op een gemene speelgoedfabrikant. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deense animatiefilm van Thorbjørn Christoffersen (Ronal the barbarian; Terkel in de shit) en Anders Matthesen. De 13-jarige Alex wordt getreiterd door zijn stiefvader en stiefbroer en op school gepest. Voor zijn verjaardag krijgt hij een geblokte ninjapop cadeau die blijkt te leven. De ninja leert Alex handige ninjaskills die hem zelfvertrouwen geven om zijn pestkoppen aan te pakken en de aandacht te krijgen van het populaire meisje op wie hij verliefd is. De ninja heeft ook de hulp van Alex nodig: hij wil wraak nemen op de gemene speelgoedfabrikant die de dood van een kind in zijn Thaise fabriek op zijn geweten heeft. Maar Alex houdt niet van geweld en zoekt een andere manier om wraak te nemen. De recensenten geven 2-3 sterren. André Waardenburg (NRC 20-6-'20): '(...) Zo praat de ninja in grove taal (...) Ergerlijker is dat veel humor ten koste gaat van de sowieso niet zo sympathieke personages. Bijna iedereen is een stereotype. (...)' Kevin Toma (Volkskrant 8-7-'20): '(...) Tere zieltjes zijn dus gewaarschuwd bij dit Deense kassucces van stand-upcomedian Anders Matthesen (...). Zo ontspint zich een absurd verhaal vol geweld, keiharde grappen en rare liedjes (...) met zijn branie, rake humor en vaart komt de film ook een heel eind.' Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983971011

Titel De wraak van de ninja
Uniforme titel Ternet ninja
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Anders Matthesen ; Thorbjørn Christoffersen ; Sara Dol ; Rosa Dol ; Marcella de Bie
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 79 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlandse stemacteurs onder anderen: Sara Dol, Rosa Dol, Marcella de Bie. - Nederlands of Vlaams gesproken - Videoversie van de animatiefilm: Denemarken : A. Film, (c)2018 - Oorspronkelijke titel: Ternet ninja
ISBN 8711983971011
PPN 430399200
Thematrefwoord Wraak ; Pesten ; Kinderarbeid ; Ninja's
Taal Nederlands