Lach eens Lars
Boek

Lach eens Lars ([2021])/ Jackie Azúa Kramer & Martina Schachenhuber, vertaling uit het Engels: Clavis Uitgeverij

Dina is dol op haar babybroertje Lars, ook al is hij nog te klein om mee te kunnen spelen. Lars moet altijd lachen als papa en mama hem verzorgen. Maar naar Dina lacht hij nooit, ook al verzint ze de gekste dingen. Tot er iets heel grappigs gebeurt. Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dina is dol op haar babybroertje Lars. Ze wil dolgraag met hem spelen maar daar is hij nog een beetje te klein voor. Als papa of mama hem verschoont of naar bed brengt moet hij steeds lachen, maar wat Dina ook probeert, naar haar lacht hij nooit. Ze springt, trekt gekke gezichten, maakt geluidjes maar Lars vertrekt geen spier. Totdat ze hem mag verschonen en hij plotseling met een mooi boogje haar jurk nat plast. Daar schrikt ze zo van dat Lars hard moet lachen. Groot, vierkant prentenboek over een warm gezin met een witte vader, een donkere moeder en twee gekleurde kindertjes; de diverse samenstelling is een vanzelfsprekend gegeven en speelt verder geen rol. Het verhaal is heel herkenbaar voor peuters en jonge kleuters. Geïllustreerd met meestal paginagrote, vrolijke, licht karikaturale pentekeningen, ingekleurd met warme, heldere kleuren. Er valt veel op te zien. Tekst en illustraties vullen elkaar goed aan. Aantrekkelijke uitgave. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044830231

Titel Lach eens Lars
Auteur Jackie Azúa Kramer
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Martina Schachenhuber
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Jackie Azúa Kramer/Illustraties: Martina Schachenhuber - Vertaling van: Miles won't smile. - New York : Clavis, (c)2021
ISBN 9789044830231
PPN 432090487
Thematrefwoord Gezinsuitbreiding ; Lachen ; Gezin
Taal Nederlands