Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Werkvoertuigen in de bouw
Boek

Werkvoertuigen in de bouw ([2020])/ David West, vertaling [uit het Engels]: Margreet Nauta ; eindredactie: TekstBalk Redactieburau, Ria Balk

Weet je welke voertuigen ze in de bouw gebruiken? Lees wat een bulldozer, graafmachine, kiepwagen, shovel en de wiellader doen en hoe ze in elkaar zitten. Op getekende kleurenillustraties zie je hoe ze er van buiten en binnen uitzien. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze informatieve uitgave zoomt in op werkvoertuigen in de bouw. De bulldozer, graafmachine, kiepwagen, shovel en de wiellader worden bekeken en besproken. Aan elke machine worden twee dubbele pagina's gewijd. Op de eerste spread wordt in het kort beschreven wat het voertuig precies kan en zien we een tekening van de buitenkant. Op de tweede dubbele pagina bekijken we de machine van de binnenkant en worden de belangrijke onderdelen zoals een hydraulische cylinder, rupsbanden en aandrijfwiel beschreven. Interessant en leerzaam. De teksten staan in een opvallend grote letter. De uitgave (vierkant formaat, omslagillustratie met glossy elementen) bevat zes vetgedrukte, moeilijke woorden: deze worden achterin de uitgave toegelicht. Het boek bevat hiernaast een register en een inhoudsopgave. Het maakt deel uit van de vierdelige serie 'Hoe zit het in elkaar?', samen met 'Auto's', 'Werkvoertuigen op de boerderij' en 'Werkvoertuigen op de weg'*. Voor in techniek geïnteresseerde kinderen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417051 | 24 pagina's

Titel Werkvoertuigen in de bouw
Auteur David West
Instelling /TekstBalk Redactiebureau, Sint-Oedenrode
Secundaire auteur Margreet Nauta ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Diggers. - David West Children's Books, (c)2018. - (Inside machines)
ISBN 9789463417051
PPN 428915817
Rubriekscode 692.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vervoermiddelen; Bouwnijverheid ; Machines; Bouwnijverheid
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Voertuigen

Relaties/Serie

Hoe zit het in elkaar?
Boek

Hoe zit het in elkaar? (2020-...)

vol.
Uitgeleend
David West