Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Auto's
Boek

Auto's ([2020])/ David West, vertaling [uit het Engels]: Margreet Nauta ; eindredactie: TekstBalk Redactieburau, Ria Balk

Weet je welke soorten auto's er allemaal zijn? Lees van alles over een Ford model T, de limousine, de terreinwagen, de supercar en de elektrische auto. Wat kunnen ze en hoe zitten ze in elkaar? Op getekende kleurenillustraties zie je hoe ze er van buiten en binnen uitzien. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Verkeer en vervoer AUTO'S WEST

Recensie

Dit vierkante boek behandelt vijf typen auto's: Ford model T (de eerste auto die gewone mensen konden betalen), de limousine, de terreinwagen, de supercar en de elektrische auto. Telkens wordt eerst een spread besteed aan de buitenkant van de wagen. De getekende kleurenillustratie ervan beslaat meer dan een pagina en heeft een kort bijschrift in een grote letter. De lopende tekst in grote schreefloze letters geeft wat feitjes over de uitvoering van de auto en het gebruik ervan. Daarna volgt een spread over de binnenkant van de auto. De auto is opnieuw afgebeeld, maar dan zo dat het inwendig te zien is. Lijnen wijzen naar de diverse onderdelen, die benoemd en soms kort beschreven worden. Het boek sluit af met een woordenlijst en register. Door de grote letters en compacte zinnen is het boek uitermate geschikt om zelf te lezen vanaf ca. 9 jaar. En door de duidelijke illustraties is het boek ook leuk om samen met jongere lezers te bekijken. In de reeks 'Hoe zit het in elkaar?' verschenen gelijktijdig 'Werkvoertuigen in de bouw', 'Werkvoertuigen op de boerderij' en 'Werkvoertuigen op de weg'*. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417068 | 24 pagina's

Titel Auto's
Auteur David West
Instelling /TekstBalk Redactiebureau, Sint-Oedenrode
Secundaire auteur Margreet Nauta ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Cars. - David West Children's Books, (c)2018. - (Inside machines)
ISBN 9789463417068
PPN 428915825
Rubriekscode 657.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Auto's
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Auto's

Relaties/Serie

Hoe zit het in elkaar?
Boek

Hoe zit het in elkaar? (2020-...)

vol.
Uitgeleend
David West