Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Werkvoertuigen op de weg
Boek

Werkvoertuigen op de weg ([2021])/ David West, vertaling [uit het Engels]: Margreet Nauta ; eindredactie: TekstBalk Redactieburau, Ria Balk

Heb je wel eens een betonmolen, mobiele hijskraan, vuilniswagen, veegwagen en takenwagen op straat gezien? Lees wat ze doen en hoe ze in elkaar zitten. Op getekende kleurenillustraties zie je hoe ze er van buiten en binnen uitzien. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat doen een betonmolen, mobiele hijskraan, vuilniswagen, veegwagen en takenwagen, en hoe zitten ze in elkaar? Antwoord op deze vragen krijg je in dit kleurrijke boek over deze vijf werkvoertuigen op de weg. Elk voertuig wordt behandeld op twee dubbele pagina's. De eerste dubbele pagina laat het werkvoertuig in actie zien, op de tweede dubbele pagina is een dwarsdoorsnede van het voertuig opgenomen, waarbij de verschillende onderdelen aangeduid worden. De paginagrote getekende kleurenillustraties worden verduidelijkt met korte bijschriften. Bij de introductie van elk voertuig staat een korte tekst in opvallend grote letters en korte zinnen. De uitleg is niet altijd eenvoudig te vatten, bijvoorbeeld: 'De motor pompt olie door een slangetje naar de cilinders in de giek'. Moeilijke woorden als lier en hydraulisch zijn vetgedrukt en opgenomen in de woordenlijst achterin. Daar staat ook een register. Maakt deel uit van de vierdelige reeks 'Hoe zit het in elkaar?'*. Interessant boek voor in techniek geïnteresseerde kinderen, dat ook jongens zal aanspreken. Samen bekijken en voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417037 | 24 pagina's

Titel Werkvoertuigen op de weg
Auteur David West
Instelling /TekstBalk Redactiebureau, Sint-Oedenrode
Secundaire auteur Margreet Nauta ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Trucks. - David West Children's Books, (c)2018. - (Inside machines)
ISBN 9789463417037
PPN 428915795
Rubriekscode 657
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vervoermiddelen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Voertuigen

Relaties/Serie

Hoe zit het in elkaar?
Boek

Hoe zit het in elkaar? (2020-...)

vol.
Uitgeleend
David West