Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Oudolf Hummelo
Boek

Oudolf Hummelo ([2020])/ Piet Oudolf, Noel Kingsbury, vertaling [uit het Engels] Rien Meijer ; tekstredactie Barbara Luijken en Hélène Lesger

Informatie in woord en beeld over tuin- en landschapsarchitect Piet Oudolf (1944) en hoe hij vanuit Hummelo de wereld veroverde met zijn baanbrekende beplantingsontwerpen waarbij de ecologische aspecten vooropstaan.

Aanwezigheid

Recensie

Hét boek over Piet Oudolf (1944), zijn werk en hoe hij als tuinontwerper en (voormalig) vasteplantenkweker vanuit Hummelo de wereld veroverde met zijn baanbrekende beplantingsontwerpen waarbij de ecologische aspecten vooropstaan. De titel geeft aan hoezeer zijn leven en werk is verbonden met zijn vrouw Anja en hoe Hummelo steeds het epicentrum is geweest (en nog is) in zijn werk als kunstenaar en tuin- en landschapsarchitect. Auteur/vriend Noel Kingsbury vertelt over hoe het begon in Hummelo en welke collega's nationaal en internationaal bepalend zijn geweest voor Piet's zich steeds vernieuwende plantontwerpen in o.a. Nederland, Zweden, Duitsland en de VS, waar hij onder meer verantwoordelijk is geweest voor meerdere nationale topprojecten, zoals de High Line in New York. Het laat zich lezen als een succesroman, veel kleurenfoto's en plantschema's en bovenal een erg persoonlijk boek van een auteur voor wie Piet - terecht - een held is. Dit boek is een must voor gevorderde tuiniers en ontwerpers. Geactualiseerde en uitgebreide editie, met recente projecten in Engeland, Amerika, Duitsland en Nederland. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789056156671 | 431 pagina's

Titel Oudolf Hummelo
Uniforme titel Hummelo
Auteur Piet Oudolf
Secundaire auteur Noël Kingsbury ; Rien Meijer ; Barbara Luijken
Type materiaal Boek
Uitgave [Gorredijk] : Noordboek|HL Books, [2020]
Overige gegevens 431 pagina's - foto's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Hilversum : Fontaine Uitgevers, (c)2015 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789056156671
PPN 427906962
Rubriekscode 638.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tuinaanleg
Trefwoord Hummelo
Tuinen
Tuinarchitectuur
Tuinarchitecten
Geschiedenis; 20e eeuw
Geschiedenis; 21e eeuw
Persoonsnaam Oudolf, Piet
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Tuinaanleg