De nacht
Boek

De nacht ([2020])/ hoofdredactie: Mia Goes, redactie: Marty Barneveld, Jos van Hest, Hans Kuyper, Erik van Os, Kate Schlingeman & Lisette Wiegers ; met illustraties van Lieke van der Vorst en foto's van de nachthemel van verschillende fotografen & satelietbeelden van de NASA ; spiksplinternieuwe gedichten van: Margriet van Bebber, Daniel Billiet, Monica Boschman, Arjen Boswijk, Annemarie van den Brink, Katelijne Brouwer, Herman Coenen, Liz Ditters, Bies van Ede, Remco Ekkers, Judy Elfferich, Karel Eykman, Tim Gladdines, Diet Groothuis, Kees Hermis, Jos van Hest, Gil vander Heyden, Mary Heylema, Ingmar Heytze, Ineke Holzhaus, Mieke van Hooft, Greetje Kruidhof, Johanna Kruit, Hans Kuyper, Ko de Laat, Joke van Leeuwen, Mariet Lems, Koos Meinderts, Theo Olthuis, Erik van Os, Kasper Peters, Fetze Pijlman, Bas Rompa, Iris Le Rütte, Kate Schlingemann, Kees Spiering, Ymkje Swart, Floor Tinga, Linda Vogelesang, Sandra de Weijze, Bette Westera & Saskia van der Wiel

De nacht is het thema van deze verzameling gedichten van ruim dertig bekende jeugddichters. Ze gaan bijvoorbeeld over dromen, bang zijn in het donker, de maan en de Grote Steelpan aan de hemel en krokodillen die onder het bed vandaan kruipen... Met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het winternummer 18 van DICHTER. gaat over de nacht: over het tijdstip waarop nachtuilen en burgemeesters zich roeren, dromen en demonen toeslaan en krokodillen onder het bed vandaan kruipen en nog veel meer. Het tijdschrift bevat zo'n vijftig nieuwe gedichten van ruim 30 dichters uit Nederland en Vlaanderen. De dichters zijn veelal schrijvers die hun faam al verworven hebben zoals Joke van Leeuwen, Kate Schilngemann, Bette Westera en Ingmar Heytze. De gedichten zijn afgedrukt op een sfeervolle donkergekleurde achtergrond met icoontjes van de maan en een ster. Ook de illustraties, hoewel enkele heldergekleurd zijn, verhogen de nachtelijke sfeer. De gedichten - die zoals goede poëzie betaamt - geven vaak niet gelijk alle geheimen prijs en kunnen na herlezen weer nieuwe inzichten opleveren. Voor o.a. school zijn zes bruikbare schrijftips opgenomen. De gedichten en dichters zijn respectievelijk alfabetisch op titel en auteursnaam makkelijk terug te vinden via de registers achterin. De laatste nummers van Dichter zijn steviger en luxueuzer uitgevoerd. Alles bij elkaar is deze editie van 'Dichter' een rijke en aantrekkelijk vormgegeven bundel, waarin het thema de nacht op speelse wijze van allerlei kanten wordt belicht. Vanaf ca. 7 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059309166 | 113 pagina's

Titel De nacht
Secundaire auteur Mia Goes ; Lieke van der Vorst ; Margriet van Bebber
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2020]
Overige gegevens 113 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
ISBN 9789059309166
PPN 43071114X
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nacht; Gedichten
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Nacht

Relaties/Serie

Dichter.
Boek

Dichter. gedichten voor kinderen van 6 tot 106 (2016-...)

vol. No. 18
Uitgeleend