Vechten voor Eva
Boek

Vechten voor Eva de zoektocht naar een medicijn tegen kanker (september 2020)/ Joost Uitdehaag, redactie: Jannie van den Boogaard, Rianne Werring en Alexia van Beers

Als een moeder van twee kinderen te horen krijgt dat ze terminale huidkanker heeft, gaat ze samen met een vriendin en een onderzoeker de strijd aan op zoek naar een medicijn.

Aanwezigheid

Recensie

Wanneer Eva, moeder van twee kinderen, te horen krijgt dat ze terminale huidkanker heeft, komt niet alleen haar wereld onomkeerbaar op z'n kop te staan, ook die van haar vriendin Manon en onderzoeker Richard veranderen groots. In deze bijzondere roman is gekozen voor drie uiteenlopende perspectieven: iemand met kanker, een dierbare naaste, en een ambitieuze onderzoeker. Zo biedt de auteur een breed perspectief op kanker: het persoonlijke aspect en het farmaceutische aspect verweeft hij moeiteloos en op geslaagde, meeslepende wijze. Het boek is dan ook leerzaam op meerdere vlakken: het biedt inzicht in de strijd en de keuzes die iemand met kanker moet maken, maar belicht ook het verloop van onderzoek naar kanker en eventuele geneesmiddelen op toegankelijke wijze. De zoektocht naar een experimentele oplossing, drijft de plot voort op haast thrillerachtige wijze. Toch is de sfeer vaak ook luchtig en humoristisch, en is daarin een fijne balans gevonden, deze no-nonsense stijl vormt een verfrissende tegenhanger tegenover boeken met een vergelijkbare thematiek. Joost Uitdehaag schreef reeds twee romans en is werkzaam als onderzoeker. Prettig geschreven en toegankelijk.

Specificaties

Nederlands | 9789492337665 | 306 pagina's

Titel Vechten voor Eva : de zoektocht naar een medicijn tegen kanker
Auteur Joost Uitdehaag
Secundaire auteur Jannie van den Boogaard
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Oss] : Nimisa, september 2020
Overige gegevens 306 pagina's - 21 cm
ISBN 9789492337665
PPN 428397980
Taal Nederlands