Met Moek op zoek
Boek

Met Moek op zoek ([2020])/ Isabelle Gielen, met illustraties van Madeleine van der Raad

Moek is een wiezel, een mannetje dat zo klein is als een duim. Moek mist zijn familie. Zijn vrienden Sep, Saar en Jan gaan samen met hem op zoek naar zijn dorp. Samenleesboek met tekst in twee leesniveaus. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Moek, Sep, Saar en Jan zijn vrienden. Ze wonen allemaal in dezelfde flat. Alleen woont Moek niet in een kamer, maar in een huisje onder de vloer. Hij is een wiezel, een mannetje zo klein als een duim. Hij vindt het fijn om daar te wonen, maar hij heeft ook heimwee naar het bos en de andere wiezels. Omdat Moek niet durft, gaan zijn vrienden samen met hem op zoek naar zijn oude dorp. Ze vinden de knorrigste wiezel aller tijden... Een lief, hedendaags en grappig verhaal dat qua verhaallijnen, lay-out en taalgebruik perfect op de doelgroep is afgestemd. Deel drie van een serie maar het is geen probleem als je de eerdere delen (nog) niet hebt gelezen. Het is een lekker dik, groot boek met veel leuke, kleurrijke illustraties. De opmaak is rustig en duidelijk. Het is een samenleesboek: de tekst is geschreven op twee verschillende niveaus die elkaar afwisselen. De beginnende lezer leest de tekst op ca. AVI-M3 en een ervaren lezer de gevorderde tekst. Achterin staan handige en leerzame suggesties voor ouders/volwassenen om lezen nog leuker te maken. In de reeks 'Sep en Saar' en onder de noemer 'Samen leren lezen' verschenen ook 'Sep en Saar: de trein doet raar' (2018) en 'Sep en Saar: Moek in gevaar'* (2020). Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044839036 | 167 pagina's

Titel Met Moek op zoek
Uniforme titel Samen leren lezen
Auteur Isabelle Gielen
Secundaire auteur Madeleine van der Raad
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 167 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Samenleesboek voor een beginnende lezer samen met een voorlezer. - Omslag vermeldt tevens: Samen leren lezen - Tekst en concept: Isabelle Gielen
ISBN 9789044839036
PPN 428873545
Thematrefwoord Vriendschap ; Fantasiewezens ; Samenleesboeken ; Voorleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Sep en Saar
Boek

Sep en Saar (2018-...)

vol. [deel 3]
Uitgeleend
Isabelle Gielen