Gifalarm!
Boek

Gifalarm! alles over gifslangen, cacaobonen en drugshonden ([2020])/ Professor Jan Tytgat en Evelien De Vlieger, met illustraties van Sebastiaan Van Doninck

Kun je doodgaan van een bord bedorven spaghetti? Is plastic echt zo giftig? Allerlei vragen over verschillende soorten gif worden beantwoord. Met grappige kleurentekeningen, weetjes, vragen en een proefje. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Altijd al alles over gif willen weten? Wat is gif eigenlijk? Wat kan je doen als je gif binnen krijgt? Is alles giftig? En hoe herken je giftige dingen? Opgedeeld in hoofdstukken over planten, dieren, bacteriën, de aardkost, de mens en drugs. Veel rake informatie, met tussendoor interessante weetjes en feiten in een apart omlijnd kader zodat het niet afleidt van de hoofdtekst en meteen herkenbaar is. Aan het einde van ieder hoofdstuk staat een korte quiz van twee of drie vragen, de antwoorden staan er ondersteboven bij. Ook worden er af en toe tips gegeven en wordt er verwezen naar instanties die je kunnen helpen, bijvoorbeeld met een noodnummer voor als je denkt dat je vergiftigd bent, of waar je naartoe kunt bellen met vragen over drugs. Met grappige kleurenillustraties en voorbeelden van dingen die giftig zijn, het effect van gif, maar ook hoe gif bijvoorbeeld door een indianenstam toegepast wordt op verdovende pijltjes in de jacht. Handig voor een spreekbeurt, werkstuk of gewoon voor iedereen die nieuwsgierig is. Inhoudelijk deels herziene uitgave met nieuw omslag en titel. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401471688 | 62 pagina's

Titel Gifalarm! : alles over gifslangen, cacaobonen en drugshonden
Auteur Evelien De Vlieger
Secundaire auteur Jan Tytgat ; Sebastiaan Van Doninck
Type materiaal Boek
Editie Hernieuwde uitgave;
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 62 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst: Evelien De Vlieger en in samenwerking met professor toxicologie Jan Tytgat - Oorspronkelijke titel: Vergif & verboden producten : over gifslangen, drugshonden en dioxinekippen. - Tielt : Lannoo, 2008. - (Kinderuniversiteit)
ISBN 9789401471688
PPN 429925298
Rubriekscode 612.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vergiften ; Giftige planten ; Giftige dieren ; Infectieziekten ; Gevaarlijke stoffen ; Drugs
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Vergiften