Het fabuleuze leven van Aesopus
Boek

Het fabuleuze leven van Aesopus ([2020])/ geschreven door Ian Lendler, geïllustreerd door Pamela Zagarenski ; vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

Na het levensverhaal van Aesopus, van slaaf tot vrije man worden tien fabels in het kort naverteld. Dat zijn o.a. De stadsmuis en de krekel en De gans met de gouden eieren. Met collageachtige sfeervolle kleurenilustraties en korte informatie over Aesopus. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 2500 jaar oude fabels van Aesopus zijn wereldberoemd, de illustrator vat dit mooi samen in de eerste tekening van Aesopus met enkele dieren uit de fabels op een wereldbol. Gestart en geeindigd wordt met het levensverhaal van Aesopus, van slaaf tot vrije man. Daarna worden tien fabels kort naverteld. Dierenverhalen fungeerden als geheimtaal voor slaven in de Griekse oudheid. Subtiele details in de paginagrote illustraties verwijzen naar die klassieke oorsprong. De gevarieerde, collageachtige tekeningen in zachte kleuren trekken de aandacht en vullen de tekst aan. De feloranje, brullende leeuw met een subtiel kroontje op zijn hoofd, biedt een sterk contrast met het kleine piepkleine muisje, dat hem uiteindelijk redt. Elke fabel sluit af met een krachtige moraal op rijm. Hierin komt de poëtische vertaling van Bette Westera het beste tot zijn recht, o.a. aan het eind van de fabel over de zon en de noordenwind: ' Warmte en stilte zijn sterker dan stennis en kilte.' Door een fabel te vertellen, krijgt Aesopus zijn vrijheid. Fraaie vormgeving met 'dansende' letters versterken de blijdschap over die vrijheid. Met achterin informatie over Aesopus. Tekst en beeld nodigen uit tot verder lezen. Aanwinst voor jong en oud om samen te lezen, te kijken en te ontdekken. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492995780 | 63 pagina's

Titel Het fabuleuze leven van Aesopus
Auteur Ian Lendler
Secundaire auteur Pamela Zagarenski ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Samsara, [2020]
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: The fabled life of Aesop. - New York : Houghton Mifflin Harcourt Publishing Company, (c)2020
ISBN 9789492995780
PPN 426509706
Rubriekscode Grieks 862
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Fabels