Alles over Anne
Boek

Alles over Anne (2020)/ Menno Metselaar en Piet van Ledden, het levensverhaal van Anne, met antwoorden op veelgestelde vragen en prachtige tekeningen van Huck Scarry ; redactie Mieke Sobering ; eindredactie Vos | seo tekst & web (m.m.v. Ingrid Mersel)

Lees het verhaal van het joodse meisje Anne Frank dat in de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken. Ook het grotere verhaal over de Tweede Wereldoorlog en de jodenvervolging wordt verteld. Met ruim honderd foto's in zwart-wit en andere illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op haar tiende verjaardag, 12 juni 1939, poseert Anne met acht vriendinnetjes voor een groepsfoto. Met die zwart-witfoto, paginagroot afgedrukt, begint dit boek over het leven van Anne Frank. Het verhaal wordt chronologisch verteld, in een heldere, feitelijke stijl zonder opsmuk, maar met veel details waardoor je als lezer dicht bij het leven van Anne komt. Dat wordt versterkt door de ruim honderd zwart-witfoto's van Anne en haar familie. Tegelijkertijd wordt ook het grotere verhaal over Tweede Wereldoorlog en de jodenvervolging verteld. Op de vele halve pastelkleurige pagina's (met iets dunner papier) verspreid in het boek staat extra achtergrondinformatie, zoals plattegronden van het Achterhuis. Verder zijn hier en daar sfeervolle tekeningen in kleur opgenomen. Met dit boek wil het Anne Frank Huis de meestgestelde vragen van kinderen en jongeren beantwoorden. De inhoud, de verteltoon, de illustraties en de vormgeving, alles in dit boek is in balans, waardoor het aangrijpende verhaal zonder ruis wordt overgebracht. De (ongewijzigde her)uitgave (bijna A4-formaat) eindigt met een nawoord over Annes vriendinnen: drie joodse meisjes van de groepsfoto overleefden de oorlog niet, onder wie Anne. Een must voor school en thuis. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047627937 | 40 pagina's

Titel Alles over Anne
Auteur Menno Metselaar
Instelling /Anne Frank Stichting, Amsterdam
Secundaire auteur Piet van Ledden ; Huck Scarry ; Mieke Sobering
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2020
Overige gegevens 40 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 29 cm
Annotatie 1e druk: Amsterdam : Anne Frank Stichting, 2017 - Met literatuuropgave
ISBN 9789047627937
PPN 424746107
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Frank, Anne ; Geschiedeniscanon
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Frank