Antarctica
Boek

Antarctica het werelddeel vol wonderen ([2020])/ Mario Cuesta Hernando, Raquel Martín ; vertaling [uit het Spaans]: Eva Reinders

Reis mee met een internationaal team dat onderzoek deed in Antarctica. Lees hoe allerlei wereldrecords worden gebroken: de laagste temperatuur op aarde, het grootste dier en de langste nacht. En van wie dit gebied is en hoe we dit natuurgebied kunnen beschermen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot informatief prentenboek (37 cm), met paginagrote sfeervolle kleurenillustraties, over Antarctica of de Zuidpool dat niemands bezit is. Onderzoekers mogen er hun werk doen (van december-april, de zuidelijke zomer) en er mogen geen militaire activiteiten plaatsvinden. Dit boek is de weerslag van deelname aan een onderzoeksexpeditie (2018-2019), met onder meer Nederlandse en Belgische onderzoekers. Antarctica beslaat anderhalf keer Europa en bestaat uit een ijsplaat die op plaatsen 4000 meter dik is. De onderwaterwereld is rijk aan natuurverschijnselen, diertjes en organismen. Op en om Antarctica leven walvissen, pinguïns en vinpotigen zoals zeehonden. De albatros slaat er zijn vleugels uit. Onderzoekers doen hun werk vanuit milieuvriendelijke laboratoria. Afgesloten wordt met een combinatie van woordenlijst en weetjes over Antarctica. De inhoud van dit boek is waanzinnig mooi geïllustreerd en van achtergrondinformatie voorzien, zowel gedrukt als in een quasi handschrift dat goed te lezen is. Sla het boek open bij 'De ijskoude winter' en geef het een zichtbare plek in bibliotheken, thuis of school. Eigenlijk zouden alle kinderen kennis moeten nemen van de indrukwekkende inhoud en vormgeving van dit boek. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789059562202

Titel Antarctica : het werelddeel vol wonderen
Auteur Mario Cuesta Hernando
Secundaire auteur Raquel Martín ; Eva Reinders
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 37 cm
Annotatie Vertaling van: Antártida: el continente de los prodigios. - Barcelona : Mosquito Books, (c)2020
ISBN 9789059562202
PPN 427576431
Rubriekscode 975.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Antarctica
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Antarctica