A life on our planet
Boek

A life on our planet my witness statement and a vision for the future (2020)/ David Attenborough, with Jonnie Hughes ; illustrator: Lizzie Harper

De Britse documentairemaker natuurgeschiedenis vertelt hoe hij in zijn leven biodiversiteit en klimaat zag verslechteren en hoe we onszelf kunnen redden van uitsterving.

Aanwezigheid

Recensie

Na bijna een eeuw op deze planeet, kijkt de Britse schrijver en documentairemaker (1926) terug op een leven vol pieken en dalen. We zien hoe de liefde voor de flora en fauna een steeds grotere rol krijgt in zijn leven. De opkomst van tv en de maanlanding zorgen voor een grotere interesse voor het leven op de planeet. Door zijn werk als documentairemaker ziet hij hoe de nadruk op economische groei de mens aanzet tot verwoesting. In een mensenleven is het klimaat drastisch veranderd en veel biodiversiteit verloren gegaan. Hij schetst de toekomst, maar geeft ook aan dat we onszelf nog kunnen redden. Door de monocultuur te verminderen, land te verwilderen, speciale zones in te richten om de visstand terug te brengen en de bevolkingsgroei op natuurlijke wijze te laten afnemen. Met twee katernen van acht pagina's toepasselijke kleurenfoto's. De wetenschappelijke onderbouwing is te vinden in vijftien pagina's noten achterin. Met register. Zowel boek als gelijknamige documentaire zijn gemaakt in samenwerking met WNF. De co-auteur van het boek is ook de regisseur van de documentaire.

Specificaties

Engels | 9781529108286 | 266 pagina's

Titel A life on our planet : my witness statement and a vision for the future
Auteur David Attenborough
Secundaire auteur Jonnie Hughes ; Lizzie Harper
Type materiaal Boek
Uitgave London : Witness Books, 2020
Overige gegevens 266 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, index
ISBN 9781529108286
PPN 429782098
Rubriekscode 577.2
Taal Engels
Onderwerp algemeen Natuurleven ; Aarde ; Milieu
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurleven