The Congo murders
DVD

The Congo murders (2020)/ directed by Marius Holst

Twee Noorse huurlingen worden in 2009 in Congo veroordeeld tot een lange gevangenisstraf voor het vermoorden van de chauffeur die ze hadden gehuurd; vanuit Noorwegen wordt geprobeerd ze vrij te krijgen.

Aanwezigheid

Recensie

Noorse misdaadfilm van Marius Holst (King of Devil's island) met Aksel Hennie, Tobias Santelmann (Kon-tiki. The last kingdom) en Ine F. Jansen. Verfilming van het waargebeurde verhaal van Joshua French en Tjostolv Moland, dat zich afspeelde tussen 2009 en 2017. Twee Noorse avonturiers, die in Congo als huurlingen willen werken, worden er in de lente van 2009 van beschuldigd de chauffeur die ze hebben gehuurd te hebben vermoord, net voordat ze Oost-Congo binnengingen. De klopjacht die volgt, zorgt voor politieke en diplomatieke problemen. Ze gaan voor jaren de gevangenis in en vanuit Noorwegen wordt vervolgens geprobeerd ze weer vrij te krijgen. Beoordeling IMDb: 6,1. Graeme Strachan (The wee review 23-12-'19): Een af en toe spannende maar uiteindelijk onbevredigende hervertelling van een waargebeurd verhaal. Deels rechtbankdrama, deels junglethriller. Het verhaal raakt aan de complexiteit van de Congolese wet en cultuur, Ubuntu denkwijzen en de weigering van de Noren om zich aan andere culturele normen aan te passen (3 sterren).

Specificaties

Engels | 8720289070144

Titel The Congo murders
Uniforme titel Mordene i Kongo
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Marius Holst ; Aksel Hennie ; Tobias Santelmann ; Ine F. Jansen
Type materiaal DVD
Uitgave [Etten-Leur] : TDM, 2020
Overige gegevens 1 dvd-video (125 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Aksel Hennie, Tobias Santelmann, Ine F. Jansen. - Engels en Noors gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Noorwegen : Friland Produksjon, 2018 - Oorspronkelijke titel: Mordene i Kongo
ISBN 8720289070144
PPN 430492367
Genre thriller
Taal Engels