Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt
Boek

Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt ([2021])/ Pimm van Hest & Esther Leeuwrik

Robbert zegt in de klas dat hij homo wil worden. Maar kun je wel kiezen op wie je verliefd wordt? Vierkante prentvertelling met weetjes, doetip (regenboogvlag maken) en kleurenillustraties om te praten over homoseksualiteit, diversiteit en inclusiviteit. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Robbert is de laatste die aan de beurt is om te zeggen wat hij wil worden: hij wil homo worden! Meester Tom grijpt dit aan om met de kinderen van de klas in gesprek in te gaan. Want wat is homo? En kun je daarvoor kiezen? Hoe heet het als twee meisjes op elkaar verliefd worden? Kun je homobisch zijn? Is het leuk om homo te zijn? En wat betekent de regenboogvlag? Op openhartige wijze gaat meester Tom het gesprek aan - steeds vanuit het perspectief dat je niet kunt kiezen op wie je verliefd wordt, maar dat wat het ook is, het altijd goed is! Overal is ruimte voor, geen vraag wordt genegeerd en alles wordt op liefdevolle toon aangereikt waarbij ook nog eens gelachen mag worden! Met aan het eind informatie over o.a. verliefd zijn, LGBTQIP+ en het homohuwelijk. Deel uit de reeks 'Kriebels in je buik : kinderen en seksualiteit'. Bijna vierkante uitgave waarin zowel in woord als in beeld, gedetailleerde en humoristische prenten, ruimte is om kennis te maken met homoseksualiteit en diversiteit. Gezien de actualiteit mag deze uitgave in geen enkele collectie ontbreken. Goed te gebruiken op school en ook thuis, vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044837223

Titel Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt
Auteur Pimm van Hest
Instelling /Rutgers Stichting ; /Sensoa
Secundaire auteur Esther Leeuwrik
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Pimm van Hest, illustraties: Esther Leeuwrik. - Op omslag: Clavis informatief - Uitgave in samenwerking met Rutgers en Sensoa
ISBN 9789044837223
PPN 433723904
Rubriekscode 418.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verliefdheid
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Verliefdheid

Relaties/Serie

Kriebels in je buik
Boek

Kriebels in je buik kinderen en seksualiteit (2018-...)

vol.
Uitgeleend