Drinken kikkers warme choco?
Boek

Drinken kikkers warme choco? zo overleven dieren in de kou ([2020])/ geschreven door Etta Kaner, geïllustreerd door John Martz ; vertaling [uit het Engels]: Cecile Bolwerk

Dragen vossen oorwarmers? Kruipen eekhoorns onder een dekentje? Lees hoe dieren zichzelf warm houden. Met grappige illustraties in kleur. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Welke manieren bedenken dieren om te overleven als het buiten koud is? Dat is de centrale vraag in dit educatieve boekje. Via grappige vragen, zoals 'Dragen walvissen een skipak?' of 'Dragen vossen oorwarmers?', die meer passen bij de wijze waarop mensen zich tegen kou wapenen, wordt van de kikker, de pinguïn, de vlinder, de vos, de schildpad, de ijsbeer, de walvis, de eekhoorn, de aap, de hagedis, de vogels en een honingbij verteld hoe ze de winterkou doorstaan. Elke linkerpagina is gevuld met een stripachtige kleurenillustratie waaraop veelal gepersonifieerde dieren zijn afgebeeld en waarin bovenaan de vraag is opgenomen. Op elke rechterpagina wordt de vraag kort beantwoord met ja of nee, en vervolgens toegelicht in een korte tekst in een grote letter. Een leerzaam boekje, verluchtigd met vele komische kleurenillustraties, dat laat zien op welke vernuftige manieren dieren het aanpakken om in de kou te overleven. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086646968

Titel Drinken kikkers warme choco? : zo overleven dieren in de kou
Auteur Etta Kaner
Secundaire auteur John Martz ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Do frogs drink hot chocolate? - Canada : Owlkids Books Inc. Ltd., (c)2018
ISBN 9789086646968
PPN 428915647
Rubriekscode 592.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Winter ; Dieren; Koude
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Seizoenen