Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Konijn of haas?
Boek

Konijn of haas? ([2020])/ Christina Leaf, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; redactie: Monica Terpstra

Konijnen en hazen lijken erg op elkaar. Toch zijn er ook verschillen. Kun jij ze herkennen? Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Konijnen en hazen zijn allebei zoogdieren met lange oren en een donzige staart die goed kunnen springen. Op het eerste gezicht lijken ze erg op elkaar, maar er zijn ook verschillen. In vier hoofdstukken wordt kort ingegaan op de verschillen in uiterlijk, gedrag en plaats waar deze dieren voorkomen. Op elke spread staan op de linkerpagina twee of drie zinnen in een grote letter en op de rechterpagina een grote kleurenfoto. Op de laatste spread staan de dieren naast elkaar, zodat je ze goed kunt vergelijken. Vetgedrukte moeilijke woorden zoals lamprei en zoogdier worden in een woordenlijst uitgelegd. Tot slot worden een aantal boeken, websites en een Schooltv-filmpje genoemd voor als je meer wilt weten. Met inhoudsopgave en register. De informatie is beknopt, maar voldoende voor jonge kinderen. Het vergelijken is zeker een goede manier om meer te leren over deze dieren. Andere boeken in deze vierdelige serie zijn: 'Bij of wesp?', 'Krokodil of alligator?' en 'Vlinder of mot?'*. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416672 | 24 pagina's

Titel Konijn of haas?
Auteur Christina Leaf
Secundaire auteur Anja De Lombaert ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Rabbit or hare? - Bellwether Media Inc., (c)2020. - (Spotting differences)
ISBN 9789463416672
PPN 428915744
Rubriekscode 598.93
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Konijnen ; Hazen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Konijnen

Relaties/Serie

Ontdek de verschillen
Boek

Ontdek de verschillen (2020-...)

vol.
Uitgeleend