Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Alligator of krokodil?
Boek

Alligator of krokodil? ([2020])/ Christina Leaf, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; redactie: Monica Terpstra

Alligators en krokodillen lijken erg op elkaar. Toch zijn er ook verschillen. Kun jij ze herkennen? Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Alligators en krokodillen zijn beide grote reptielen die bij het water leven. Op het eerste gezicht lijken ze erg op elkaar, maar er zijn ook verschillen. In vier hoofdstukken wordt ingegaan op de verschillen in uiterlijk en plaats waar deze dieren voorkomen. Op elke spread staan op de linkerpagina twee of drie zinnen in een grote letter en op de rechterpagina een grote kleurenfoto. Op de laatste spread staan de dieren naast elkaar, zodat je ze goed kunt vergelijken. Vetgedrukte moeilijke woorden zoals reptiel en schubben worden in een woordenlijst uitgelegd. Tot slot worden een aantal boeken, websites en een Schooltv-filmpje genoemd voor als je meer wilt weten. Met inhoudsopgave en register. De informatie is beknopt, maar voldoende voor jonge kinderen. Het vergelijken is zeker een goede manier om meer te leren over deze dieren. Andere boeken in deze vierdelige serie zijn: 'Bij of wesp?', 'Konijn of haas?' en 'Vlinder of mot?'*. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416702 | 24 pagina's

Titel Alligator of krokodil?
Auteur Christina Leaf
Secundaire auteur Anja De Lombaert ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Alligator or crocodile? - Bellwether Media Inc., (c)2020. - (Spotting differences)
ISBN 9789463416702
PPN 428915779
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Krokodillen ; Alligators
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Krokodillen

Relaties/Serie

Ontdek de verschillen
Boek

Ontdek de verschillen (2020-...)

vol.
Uitgeleend