Het GROTE gesprekkenboek
Boek

Het GROTE gesprekkenboek een praktische leidraad voor HR-professionals en leidinggevenden ([2019])/ Jacco van den Berg, Mecheline Klijs

Praktische wenken voor het voeren van gesprekken in bedrijfssituaties, zoals beoordelings-, functionerings- en slechtnieuwsgesprekken.

Aanwezigheid

Recensie

Dit kloeke boek is een volledig aangepaste derde druk. Alle gespreksmodellen zijn voor personeelsmanagers. Het belang van de medewerker staat centraal. Een groot deel betreft het selectiegesprek. Ieder gesprek vraagt een goede voorbereiding. Luisteren, samenvatten en doorvragen zijn basisvaardigheden voor deze communicatie. Maar ook interpreteren, reflecteren en de wisseling van zender en ontvanger. In het beoordelingsgesprek komen waarderende uitspraken over het functioneren. Het functioneringsgesprek/voortgangsgesprek of feedbackgesprek dienen niet 'tussendoor' gepland te worden, maar vergen juist tijd en aandacht. Het POP-gesprek behandelt de persoonlijke ontwikkeling en het coachingsgesprek dient om kwaliteiten te bevorderen. Dan het loopbaangesprek, exitgesprek, verzuimgesprek en nog meer. Een zeer uitgebreid boek waarin de communicatieleer aan bod komt. Doelgroep: managers in bedrijven en grote instellingen. Geschreven door organisatieadviseurs.

Specificaties

Nederlands | 9789462156258 | 505 pagina's

Titel Het GROTE gesprekkenboek : een praktische leidraad voor HR-professionals en leidinggevenden
Auteur Jacco van den Berg
Secundaire auteur Mecheline Klijs
Type materiaal Boek
Editie Volledig aangepaste derde druk;
Uitgave Alphen aan den Rijn : Vakmedianet, [2019]
Overige gegevens 505 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk: Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2010 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789462156258
PPN 422578258
Rubriekscode 499.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Human resource management ; Gesprekstechniek; Organisaties
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Gesprekstechniek