Free food for millionaires
Boek

Free food for millionaires (2018)/ Min Jin Lee

De oudste dochter van Koreaanse ouders met een stomerij in New York vindt met vallen en opstaan haar eigen weg in werk, studie en liefde.

Aanwezigheid

Recensie

Casey Han (22) is de oudste dochter van Koreaanse ouders met een stomerij in New York die niet willen dat hun twee dochters trouwen met een Amerikaan. Als ze net klaar is met haar studie economie aan Princeton University krijgt ze ruzie met haar ouders. Ze loopt weg, gaat terug naar Princeton en vriend Jay, maar als ze hem aantreft met twee blote eerstejaarsstudentes, gaat ze weer naar New York en vindt er onderdak bij haar oude vriendin Ella Shim. Ella's verloofde helpt haar aan een baantje bij een investeringsbank, waar ze Jay weer tegenkomt, die haar terug wil. Maar ze weigert met hem te trouwen omdat hij niet de ware is. Daarna vindt ze met vallen en opstaan haar weg in werk, studie en liefde. De debuutroman van de in de VS opgegroeide en opgeleide Koreaanse (1969), werd goed besproken in de VS. Het is een uitstekende, heel prettig leesbare roman over de tweede-generatieproblematiek van jonge Koreanen in de VS, die de VS als hun vaderland zien en daarom problemen hebben met hun ouders. Zowel de jongeren als hun ouders wordt veel recht gedaan. Paperback met kleine druk.

Specificaties

Engels | 9781788543071

Titel Free food for millionaires
Auteur Min Jin Lee
Type materiaal Boek
Uitgave London : Head of Zeus, 2018
Overige gegevens XV, 648 pagina's - 20 cm
Annotatie An Apollo Book - Oorspronkelijke druk van deze uitgave: 2017. - Oorspronkelijke uitgave: London : Hutchinson, 2007
ISBN 9781788543071
PPN 418096406
Genre sociale roman
Thematrefwoord Koreaanse migranten ; Tweede generatie ; Verenigde Staten
Taal Engels