Een wereld vol bomen
Boek

Een wereld vol bomen ontdek 75 soorten, van wortel tot blad ([2020])/ Victor Coutard, illustraties: Yannis Varoutsikos ; vertaling [uit het Frans]: Renate Hagenouw ; redactie: Vitataal

Informatie in woord en beeld over 75 soorten bomen, en de belangrijke ecologische, sociale en economische rol van bomen.

Aanwezigheid

Recensie

In dit boek worden 75 boomsoorten beschreven. Elke boomsoort beslaat twee pagina's, waarbij links een grote illustratie van de boom staat met de volle kruin, en rechts de details zoals blad, schors e.d. zijn uitgewerkt. Dit alles met korte bijschriften vol uitleg en achtergronden boordevol informatie. Het boek zit vol kennis over bomen en is een waar eerbetoon, gecombineerd met toegankelijke wetenschappelijke informatie. Opvallend aan dit boek zijn de kleurenillustraties, die eenvoudig, gestileerd en hedendaags zijn qua stijl. In de inleiding algemene informatie, zoals groeiwijzen, wortelstelsels, het bos als ecosysteem. Achterin een verklarende woordenlijst, praktische tips over het planten van een boom, een universele verklaring van de rechten van de boom en het bos, juridische en economische info, en mythen en een Keltische kalender. Ook met een register van Latijnse namen en een register van Nederlandse namen. In deze verzorgde uitgave wordt de wereld van bomen op toegankelijke en aanstekelijke wijze voor het voetlicht gebracht. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789089898418 | 207 pagina's

Titel Een wereld vol bomen : ontdek 75 soorten, van wortel tot blad
Auteur Victor Coutard
Secundaire auteur Yannis Varoutsikos ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Terra, [2020]
Overige gegevens 207 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Les arbres c'est pas sorcier. - Paris : Hachette Livre, (c)2019
ISBN 9789089898418
PPN 428206816
Rubriekscode 588.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bomen; Determineren; Gidsen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Bomen