Preggy
Boek

Preggy de ontmaskering van de zwangerschapsmythe ([2020])/ Martine van den Berg, redactie: Annelies Hess-Bosch ; fotografie: Ivo Geskus, Claudette van de Rakt

Geen verslag van de roze-wolken-moederclub, maar het eerlijke verhaal van de auteur. Zoals zij haar leven als zwangere vrouw en jonge moeder heeft ervaren, waarin ze langzaamaan de regie kwijtraakt over haar leven.

Recensie

Weer een boek over het volgen van je dromen, over ambities, liefde en een rijk sociaal leven, de succesformule voor een gelukkig leven. De huidige trend. Nageslacht hoort daarbij, maar baby's en peuters gooien iedere vanzelfsprekendheid overboord. De middelvinger op de cover wil de zwangerschapsmythe doorprikken, te beginnen met een zwangerschap die je lichaam beheerst, een bevalling die niet te doen is en de doorwaakte nachten die volgen. Het lijkt haar allemaal te overvallen, dit was nooit gespreksonderwerp, dit hoort er niet bij. De liefde voor haar zoontjes staat voorop, maar de spijt om wat niet meer kan blijft spelen: feestjes, een bedrijf runnen, vrije tijd en sport. Een stiltereis naar Italië, kort na de geboorte van haar tweede kind, geeft inzicht. Het roer gaat om, haar bedrijf verkocht. Zij kiest voor zichzelf en probeert zo meer grip te krijgen. Dat wordt ook haar nieuwe werk: het trainen en coachen van andere jonge moeders, onder de naam 'Mom Get A Grip'. Een doorstart dus. Haar stijl in overeenstemming met de inhoud, voorzien van sprekende portretten van haarzelf.

Specificaties

Nederlands | 9789083065533 | 191 pagina's

Titel Preggy : de ontmaskering van de zwangerschapsmythe
Auteur Martine van den Berg
Secundaire auteur Annelies Hess-Bosch ; Ivo Geskus
Type materiaal Boek
Uitgave [Den Haag] : Uitgeverij KOMMA, [2020]
Overige gegevens 191 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789083065533
PPN 427665590
Rubriekscode 615.71
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zwangerschap; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Zwangerschap