Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Van bloem tot honing
Boek

Van bloem tot honing ([2020])/ Sarah Ridley, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Yvonne Schouten

Waar komt honing eigenlijk vandaan? Lees hoe (honing)bijen honing maken en wat de rol van de imker daarbij is. Ook wordt uitgelegd waarom bijen zo belangrijk voor de mens zijn. Met veel grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hm, honing is lekker, maar waar komt het vandaan? Dit bijna vierkante boek laat je stapsgewijs zien hoe honingbijen honing maken en wat de rol van imkers is. Met veel grote kleurenfoto's en korte teksten die in grote schreefloze letters zijn gedrukt weet het boek veel informatie te geven. Hoe de bijen nectar en stuifmeel verzamelen als voedsel voor zichzelf en de larven, hoe de nectar in honing verandert en hoe de imker die vervolgens uit de honingraten kan halen. Er is aandacht voor de rol van koningin en werksters, en tot slot komt de rol van de bij in het bevruchten van planten aan bod. Tussen de lopende teksten zijn kleine gekleurde kadertjes opgenomen met weetjes, die nog meer informatie geven. De grote hoeveelheid foto's van vaak sterk uitvergrote bijen ondersteunen de tekst heel goed. De laatste pagina bevat een verklarende woordenlijst en een register. De woorden uit de verklarende woordenlijst zijn in de tekst vetgedrukt. De uitgave maakt deel uit van de serie 'Weet jij wat je eet', waarin ook 'Van bloesem tot appel', 'Van cacaoboon tot chocolade' en 'Van graan tot brood'* verschenen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463416948 | 23 pagina's

Titel Van bloem tot honing
Auteur Sarah Ridley
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Bee to honey. - Wayland, Hodder & Stoughton, (c)2018. - (Where food comes from)
ISBN 9789463416948
PPN 427023408
Rubriekscode 629.79
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Honing ; Honingbijen
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Honing

Relaties/Serie

Weet jij wat je eet?
Boek

Weet jij wat je eet? (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Sarah Ridley