Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Van graan tot brood
Boek

Van graan tot brood ([2020])/ Sarah Ridley, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Yvonne Schouten

Hoe wordt brood eigenlijk gemaakt? En waarom is bruin brood zo gezond? Lees hoe van tarwe(korrels) meel wordt gemaakt en tenslotte brood. Met veel grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als kind de wereld gaan gaan begrijpen: vanaf ca. 8 jaar waaieren de interesses van kinderen alle kanten op, zij willen zichzelf informeren over de wereld om zich heen. Deze serie 'Weet jij wat je eet?' (een van de vele!) speelt daar op in en richt de aandacht op het proces dat leidt van graan tot brood. De bijna vierkante uitgave, rijk geïllustreerd en erg toegankelijk, doet dit op aantrekkelijke wijze. De informatie wordt op gevarieerde wijze aangereikt. Tekstblokjes in grote letter, kernwoorden en wetenswaardigheden zijn op elke pagina te vinden, waarbij de grote kleurenfoto's het belangrijkst zijn. Land bewerken, tarwekorrels zaaien, prille groei, zonlicht als stimulans, velden vol koren, dorsen, graan wordt meel, de bakker die nu aan de slag kan en brood maakt in allerlei variëteiten. Er is aandacht voor de Schijf van Vijf, het bewustwordingsproces van kinderen wordt in een notendop geactiveerd. Met reflectievragen, register en uitleg van moeilijke woorden. Oorspronkelijk Engelstalig (2018), vertaald in begrijpelijk Nederlands. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463416917 | 23 pagina's

Titel Van graan tot brood
Auteur Sarah Ridley
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Seeds to bread. - Wayland, Hodder & Stoughton, (c)2018. - (Where food comes from)
ISBN 9789463416917
PPN 42702336X
Rubriekscode 678.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Brood
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Brood

Relaties/Serie

Weet jij wat je eet?
Boek

Weet jij wat je eet? (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Sarah Ridley