Concert magiq
Boek

Concert magiq liedjes over bijzondere momenten in een kleinemensenleven ([2020])/ tekst & muziek: Esmé Bos & Bart Voet, illustraties: Martijn van der Linden

Elf eigentijdse poetische liedjes over o.a. de eerste keer naar de wolken kijken, bij opa en oma logeren en het zien van de sterren. Bijzonder is dat de meeste refreinen zijn vertaald naar een andere taal. Via een QR-code zijn ze te beluisteren. Met fantasievolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Elf originele, poëtische liedjes die alledaagse dingen onalledaags maken bevat dit vrij kleine prentenboek (22 cm). Op elke spread is de liedtekst in een paginavullende illustratie gedrukt. Bijzonder is dat in veel liedjes een vreemde taal is gebruikt voor het refrein, zoals Spaans in een telliedje en Portugees in een liedje over het huis. Een vertaling was handig geweest. De illustraties passen uitstekend bij de sfeer van de teksten en muziek. Zoals altijd geeft Martijn van der Linden er zijn eigen blik op met mooie, gedetailleerd geschilderde dieren die nu en dan een kledingstuk dragen. Een vlieg speelt mondharmonica alsof hij nooit anders deed en drie kikkers swingen de pan uit in het liedje 'Pingpong'. Via een QR-code en wachtwoord (deze staan in het boek) zijn de liedjes te beluisteren. De muziek is soms heel intens, dan weer luchtig, en bijzonder goed uitgevoerd. Verrassend is de begeleiding door heel uiteenlopende instrumenten, van blokfluit en bluesharp tot vibraslap en klokkenspel. De thema's sluiten aan bij een jonge doelgroep, maar de teksten en uitvoering vragen om denkerige, dromerige lezers en luisteraars. De auteurs stelden eerder 'Daar zat een aapje op een stokje en andere dierenliedjes van hier en elders'* (2020) samen. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002272356

Titel Concert magiq : liedjes over bijzondere momenten in een kleinemensenleven
Auteur Esmé Bos
Secundaire auteur Bart Voet ; Martijn van der Linden
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2020]
Overige gegevens 23 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Boek én muziek
ISBN 9789002272356
PPN 430195486
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes