Een stukje van de regenboog
Boek

Een stukje van de regenboog de mooiste kindergedichten uit het afgelopen decennium ([2020])/ selectie Jan Van Coillie, met illustraties van Sassafras De Bruyn

Verzameling van de honderd beste gedichten rond thema's als gevoelens, familie, school, dieren, sterke verhalen en dromen. Met absurdistische kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Gedichten en versjes BLOEMLEZINGEN STUK

Recensie

Bloemlezing van de beste honderd kindergedichten, die verschenen tussen 2010 en 2020, samengesteld door de Vlaamse doctor in de kinder- en jeugdliteratuur. In een voorwoord legt hij de selectiecriteria uit (originaliteit, authenticiteit, juiste spanning en vakmanschap). De gedichten zijn onderverdeeld in negen thema's: Letters, woorden en boeken, Gevoelens en gedachten, Familie, School, De wijde wereld, Natuur, Dieren, Straffe verhalen, Slapen gaan en dromen. Binnen deze gebruikelijke thema's zijn zeer verrassende, creatieve en vaak mooi voor te dragen gedichten opgenomen van bekende auteurs als Joke van Leeuwen, Bette Westera, Kate Schlingeman, Linda Vogelesang, Edward van de Vendel en vele anderen. Een Vlaamse kunstenares heeft speciaal voor deze uitgave vele bijpassende illustraties in zachte kleuren gemaakt, die er overwegend absurdistisch uitzien. Alle mensfiguren zijn getekend met een dierenhoofd. Achterin staan een alfabetische auteurslijst en trefwoordenlijst. Keurig verzorgde dichtbundel in oblongvorm met leeslint. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002271243 | 136 pagina's

Titel Een stukje van de regenboog : de mooiste kindergedichten uit het afgelopen decennium
Secundaire auteur Jan Van Coillie ; Sassafras De Bruyn
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Infodok, [2020]
Overige gegevens 136 pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 26 cm
ISBN 9789002271243
PPN 429924526
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Bloemlezingen