The silence of the lambs
DVD

The silence of the lambs ([2020])/ directed by Jonathan Demme

Clarice Starling, FBI-agente in opleiding, probeert met behulp van een gevangen zittende psychiater-seriemoordenaar een andere seriemoordenaar op te sporen.

Aanwezigheid

Recensie

Psychologische thriller uit 1991 van Jonathan Demme (Rachel getting married; Ricki and the Flash) met in de hoofdrollen Jody Foster en Anthony Hopkins. Het verhaal is gebaseerd op de bestseller van Thomas Harris, vertaald als 'De schreeuw van het lam'. Clarice Starling is studente aan de afdeling Gedragswetenschappen van de FBI. Door gesprekken te voeren met psychiater en seriemoordenaar dr. Hannibal Lecter die in een zwaar bewaakte gevangenis zit probeert Clarice de beweegredenen van een andere, actieve seriemoordenaar te doorgronden om zo een nieuwe moord te voorkomen. Een zeer spannend en fantastisch gefilmd verhaal waar de kranten unaniem enthousiast over waren. VPRO Cinema (vprogids.nl) geeft 4 sterren: '(...) Het personage Hannibal 'The Cannibal' Lecter werd, mede door Hopkins' geïnspireerde, Oscarwinnende spel, prompt een iconische schurk. Foster speelt zeker niet slecht, maar haar personage spat wat minder van het doek. (...) Er volgden nog verscheidene vervolgfilms, maar niet een daarvan haalde het niveau van deze klassieker.' Winnaar van vijf Oscars (o.a. Beste film en Beste regie) en van een Golden Globe voor Jody Foster.

Specificaties

Engels | 5051888254103

Titel The silence of the lambs
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jonathan Demme ; Jodie Foster ; Anthony Hopkins ; Scott Glenn ; Thomas Harris
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Bros. Home Entertainment, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (113 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Scott Glenn. - Engels gesproken, Frans of Italiaans nagesynchroniseerd, Nederlands, Frans, Italiaans of Engels ondertiteld - Gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Harris - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Orion Pictures, (c)1991
ISBN 5051888254103
PPN 430610416
Genre thriller - psychologische roman
Taal Engels