Yakari
DVD

Yakari het grote avontuur (2020)/ regie Toby Genkel en Xavier Giacometti

De jonge Siouxindiaan Yakari sluit vriendschap met Kleine Bliksem, een snelle mustang. Samen beleven ze spannende avonturen. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Frans-Duits-Belgische animatiefilm van Toby Genkel en Xavier Giacometti, gebaseerd op de stripverhalen van Derib & Job (1973- ). De jonge Siouxindiaan Yakari raakt zijn stam kwijt wanneer hij het spoor volgt van Kleine Bliksem, een supersnelle mustang. Op weg terug naar zijn familie beleeft hij allerlei avonturen in de wilde natuur. Langzamerhand wint hij het vertrouwen van Kleine Bliksem en sluit vriendschap met hem. Ook ontmoet hij zijn totemdier, Grote Adelaar, die hem uit dankbaarheid voor zijn dapperheid een prachtige veer geeft en ook de gave om met alle dieren te kunnen praten. De recensenten geven 3 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 7-10-'20): '(...) cliché-romantische, ouderwetse en westerse kijk op het leven van inheemse Amerikanen, en het scenario van Giacometti biedt weinig geïnspireerde invallen. De animatie mag er zeker zijn (...)'. Belinda van de Graaf (Trouw 8-10-'20) vindt de animatie sfeervol, maar het verhaaltje wat simpel en traag. André Waardenburg (NRC 6-10-'20): '(...) De actiescènes, zoals de woeste rivier en een tornado, overtuigen het meest. (...) De met veel romantische indianenmystiek omgeven film heeft een licht ecologische boodschap. (...)' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

FransNederlands | 5051083164467

Titel Yakari : het grote avontuur
Uniforme titel Yakari, le film
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Toby Genkel ; Xavier Giacometti ; Derib ; Job
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, 2020
Overige gegevens 1 dvd-video (80 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlands of Frans gesproken - Gebaseerd op stripboeken van Derib+ Job - Videoversie van de animatiefilm: Frankrijk : Dargaud Media, 2020 - Oorspronkelijke titel: Yakari, le film
ISBN 5051083164467
PPN 430624271
Genre wild-west roman
Thematrefwoord Sioux
Taal FransNederlands