Nala's wereld
Boek

Nala's wereld een kat, haar onwaarschijnlijke redder en hun fietstocht rond de wereld ([2021])/ Dean Nicholson & Garry Jenkins, vertaling [uit het Engels]: Hilke Makkink

Verslag van de omzwervingen van een Schotse wereldreiziger op de fiets en zijn medereiziger, een door hem in Bosnie gevonden jong poesje.

Aanwezigheid

Recensie

In september 2018 vertrok de toen dertigjarige Schot Dean Nicholson uit Dunbar fietsend op wereldreis. In december reed hij op een stille weg in Bosnië in de richting van Montenegro toen een jong poesje luid miauwend achter hem aan kwam. Nicholson stopte en het poesje, dat hij de naam Nala gaf, werd zijn reisgenoot. Samen trokken ze door Albanië, Griekenland, Turkije, Georgië en Azerbeidzjan. Dierenartsen, grenscontroles, dierenpaspoort, berenalarm, aardbevingen en kajakvaren op Santorini maakten de reis soms best spannend. Dean deed er verslag van op sociale media en dat leverde een paar duizend volgers op die geld en andere zaken stuurden en die soms overnachtingen regelden. Omdat politieke onrust het originele reisplan bemoeilijkte, besloot Dean om via Rusland verder te trekken. Hij moest daarvoor wel terugkeren naar Europa. In het voorjaar van 2020 waren ze in Hongarije. Daar maakte de uitbraak van COVID-19 verder reizen onmogelijk. Dean schrijft er boeiend over. Het boek bevat ook een katern kleurenfoto's van de reis, die voortgezet zal worden zodra het weer kan. Een vlot geschreven reisverslag dat vooral poezenliefhebbers zal aanspreken. Ook de acties voor dierenwelzijn zijn aandachttrekkers, net als de filmpjes op sociale media en internet (www.1bike1world.com).

Specificaties

Nederlands | 9789022590164 | 287 pagina's

Titel Nala's wereld : een kat, haar onwaarschijnlijke redder en hun fietstocht rond de wereld
Auteur Dean Nicholson
Secundaire auteur Garry Jenkins ; Hilke Makkink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2021]
Overige gegevens 287 pagina's, 16 ongenummerde platen pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Nala's world. - New York : Grand Central Publishing, 2020
ISBN 9789022590164
PPN 427698715
Rubriekscode 634.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Katten; Verhalen ; Mens-dier relatie ; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Katten