Het geheime leven van snot
Boek

Het geheime leven van snot ([2021])/ Mariona Tolosa Sisteré, vertaling [uit het Spaans]: Lies Lavrijsen

Wist je dat snotjes superhelden zijn? Ze vangen virussen en bacterien en beschermen ons lichaam tegen indringers. Lees waar snot uit bestaat, waar het vandaan komt en hoe je het weg krijgt. Met enkele vragen en veel retroachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Neuspeuteren, snotjes onder tafel plakken, lekker hard niezen en een snottebel blazen - en al denk je dan 'Brrrrrr...' weet dat snotjes superhelden zijn! Ze vangen immers virussen en bacteriën in een slijmerig spinnenweb en beschermen ons lichaam tegen indringers. In dit bijna vierkante informatieve prentenboek maak je vanuit verschillende perspectieven kennis met het fenomeen 'snot'. Waar bestaat het uit, waar komt het vandaan, hoe krijg je het weg tot aan dieren en snotneuzen en (internationaal) gezondheid wensen na het niezen. Met dubbelpagina 'juist of fout' en enkele cijferweetjes. Uitgave in retro-achtige lay-out met veel kleurenillustraties die prachtig van eenvoud zijn, die de balans vindt tussen informatie en humor, woord en beeld, 'weerstand en waarde'. Om zelf te kunnen lezen is een gevorderde mate van techniek én begrip vereist, geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar om samen te lezen, te onderzoeken en het gesprek aan te gaan over iets dat zowel gewoon als bijzonder is (als je er meer van weet!). Een liter snot per dag inslikken = 1 liter superheld in je lijf - niet te licht over denken dus! Van dezelfde auteur verscheen 'Het geheime leven van virussen'.* Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463832700

Titel Het geheime leven van snot
Auteur Mariona Tolosa Sisteré
Secundaire auteur Lies Lavrijsen
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Pelckmans, [2021]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Illustraties: Mariona Tolosa Sisteré - Vertaling van: La vida secreta de los mocos. - Barcelona : Zahorí Books, (c)2021
ISBN 9789463832700
PPN 431243360
Rubriekscode 600.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Neuzen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Neuzen