Een land van dromen
Boek

Een land van dromen de geschiedenis van de Verenigde Staten van 1585 tot heden (2021)/ Louis P. Masur, vertaald [uit het Engels] door Conny Sykora, Margreet de Boer en Martine Both

Compacte geschiedenis van de Verenigde Staten in de periode 1585-2020 door een Amerikaanse hoogleraar American Studies and History.

Aanwezigheid

Recensie

Louis P. Masur is hoogleraar American Studies and History aan de Rutgers University, New Jersy. Artikelen van zijn hand verschenen o.m. in The New York Times, The Boston Globe en de Chicago Tribune. Hij schreef eerder vijf boeken over de Amerikaanse geschiedenis, waaronder het goed ontvangen 'Lincoln's Last Speech'. Daarnaast ontving hij meerdere onderscheidingen voor zijn colleges aan de Harvard University en het City College of New York. Op een zeer toegankelijke wijze beschrijft hij in 'Een land van dromen' de geschiedenis van de Verenigde Staten vanaf 1585, de stichting van de eerste Engelse kolonie in Amerika, tot en met de verkiezing van president Donald Trump. Zijn jarenlange ervaring als docent is merkbaar door de heldere verteltrant waarmee hij de lezer meeneemt langs de belangrijkste culturele, sociale en politieke gebeurtenissen in de Nieuwe Wereld. De auteur behandelt tevens de achtergronden van de huidige polarisatie in het tot op het bot verdeelde Amerika. Aanbevolen voor eenieder die zich wil verdiepen in de boeiende geschiedenis van de Verenigde Staten.

Specificaties

Nederlands | 9789000356751 | 448 pagina's

Titel Een land van dromen : de geschiedenis van de Verenigde Staten van 1585 tot heden
Auteur Louis P. Masur
Secundaire auteur Conny Sykora ; Margreet de Boer ; Martine Both
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2021
Overige gegevens 448 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The sum of dreams. - Oxford University Press, (c)2020
ISBN 9789000356751
PPN 427629659
Rubriekscode Verenigde Staten 941
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verenigde Staten; Geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Verenigde Staten