Zo hadden we het niet bedoeld
Boek

Zo hadden we het niet bedoeld de tragedie achter de toeslagenaffaire (februari 2021)/ Jesse Frederik, redactie: Harminke Medendorp ; eindredactie: Andreas Jonkers

Journalistieke reconstructie van de toeslagenaffaire die het einde van het kabinet Rutte-III veroorzaakte, en van de machinaties er achter.

Aanwezigheid

Recensie

Bij een uitgave van journalistiek platform De Correspondent weet je bijna zeker dat er tegen heilige huisjes aangeschopt wordt. Dat is dan ook het geval bij dit boek van onderzoeksjournalist Jesse Frederik. Het is een diepgravende reconstructie van de inmiddels beruchte toeslagenaffaire. De auteur begint z'n verhaal in 2013, met de zogenoemde Bulgarenfraude. Hij schetst een levensecht beeld van wat er sindsdien allemaal is gebeurd. Maar hij legt ook de machinaties bloot die achter deze werkelijkheid schuilgaan. Niet direct zichtbaar voor het oog, maar nu op adembenemende wijze verteld. Hij brengt tot in detail de keten van oorzaken en gevolgen in kaart. Het boek leest vlot weg als een spannende detective, waarbij uiteindelijk iederéén medeschuldig blijkt aan de tragedie. Zoals Frederik het groepsdenken rondom politieke schandalen ontrafelt, is knap. Met vermelding van bronnen in eindnoten. Uitstekend boek; voor een flinke lezerskring.

Specificaties

Nederlands | 9789083078915 | 392 pagina's

Titel Zo hadden we het niet bedoeld : de tragedie achter de toeslagenaffaire
Auteur Jesse Frederik
Secundaire auteur Harminke Medendorp
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : de Correspondent, februari 2021
Overige gegevens 392 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789083078915
PPN 42870560X
Rubriekscode 346.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Toeslagenaffaire
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Schandalen