Groeiboek voor opvoeders
Boek

Groeiboek voor opvoeders de stap naar evenwichtig ouderschap ([2020])/ Lili Genee-Pirayesh, redactie Lili Genee Pirayesh, Jet Hopster ; eindredactie Monique Montanus ; illustraties Merlijn Enserink ; fotografie Stef Nagel

Creeer aan de hand van de thema's voelen, denken, thuis, sociaal en lichaam/voeding een goede balans en verbinding tussen hoofd en hart. Zowel voor de opvoeder zelf als voor het kind.

Aanwezigheid

Recensie

Wie zelf in balans is, kan makkelijker kinderen opvoeden. Dit boek geeft informatie en praktische tips over je eigen welzijn, gekoppeld aan opvoedkundige adviezen. Hoofdstuksgewijs komen de volgende thema's aan de orde. 'De eerste duizend dagen': geef een goede start aan het kind. Bij 'Elk lichaam is anders', wordt ingegaan op goede voeding, spijsvertering en Ayurveda. In het hoofdstuk blije darmen wordt de relatie tussen voeding, darmbacteriën en de hersenen uitgelegd. Met 'denken en voelen in balans' krijg je handvatten voor zelfsturing en een overzicht van de ontwikkeling van het kind en zelfsturing. 'Nieuwsgierig naar jezelf' bespreekt de aspecten voor een sterkere band met jezelf en je omgeving. Gevolgd door een hoofdstuk over balans tussen hart, hand en hoofd'. In het laatste hoofdstuk wordt ingegaan op het bewust kiezen voor gezondheid van mens en milieu. Naast algemene informatie, geven diverse professionals (o.a. Erik Scherder, Steven Pont, Else-Marie van den Eerenbeemt) via interviews hun visie. Mooi vormgegeven boek met fullcolour paginagrote foto's. Bevat literatuurlijst. Boek is gekoppeld aan het online platform 'Vullen of voeden'. Eerder schreef zij met haar man Wilfred Genee het boek 'Vullen of voeden'*.

Specificaties

Nederlands | 9789090333380 | 267 pagina's

Titel Groeiboek voor opvoeders : de stap naar evenwichtig ouderschap
Auteur Lili Genee
Secundaire auteur Merlijn Enserink
Type materiaal Boek
Uitgave [Nederland] : Vullen of Voeden, [2020]
Overige gegevens 267 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Omslag en titelpagina vermelden: Vullen of Voeden
ISBN 9789090333380
PPN 427620414
Rubriekscode 433
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Opvoeding ; Ouderschap
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Opvoeding