De erfenis
Boek

De erfenis ([2021])/ Jennifer Lynn Barnes, vertaald [uit het Engels] door Elise Kuip

De superslimme maar arme Avery (17, ik-persoon) woont bij haar halfzus, maar slaapt vaak in haar auto. Dan erft ze een fortuin van een haar onbekende man. Er is één voorwaarde: ze moet een jaar in zijn huis wonen, samen met zijn vier onterfde kleinzoons. Wat zit hierachter? En is haar leven wel veilig? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Avery (17, ik-persoon) woont bij haar halfzus, maar slaapt ook vaak in haar auto. Ze is superslim. Op een dag komt Grayson Hawthorne (19) haar op school halen. Zijn opa Tobias is overleden en Avery moet bij het voorlezen van het testament aanwezig zijn. Ze kent Grayson, zijn drie broers en hun familie niet. Toch erft ze 43,2 miljard dollar en de familie vrijwel niets. Er zijn wel voorwaarden. Avery moet een jaar in het gigantische huis van Tobias Hawthorne wonen samen met zijn familie. Avery accepteert het en haar leven is compleet anders: paparazzi jagen op haar en haar leven is in gevaar. Tobias was gek op raadsels en heeft geheime aanwijzingen achtergelaten. Kunnen de broers en Avery deze ontraadselen en ontdekken waarom zij alles erft? De lezer leeft mee met Avery en begrijpt haar dilemma's (aantrekkelijke broers, opkomen voor halfzus). De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Elk hoofdstuk, ook het laatste, eindigt met een cliffhanger, toch is het eind bevredigend rond. Op de schutbladen staat een getekende stamboom van de familie Hawthorne. Fijn spannend boek dat heel vlot wegleest. Een tweede deel is aangekondigd. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463491723 | 392 pagina's

Titel De erfenis
Auteur Jennifer Lynn Barnes
Secundaire auteur Elise Kuip
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Utrecht] : Blossom Books, [2021]
Overige gegevens 392 pagina's - 22 cm
Annotatie ISBN ontleend aan de barcode op de achterkant - Vertaling van: The inheritance games. - New York : Little, Brown and Company, (c)2020
ISBN 9789463491723
PPN 426538358
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Geheimen ; Erfenissen ; Rijkdom ; Familie ; Jaloezie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het Hawthorne-mysterie
Boek

Het Hawthorne-mysterie (2021-...)

vol. [1]
Uitgeleend
Jennifer Lynn Barnes