Dinosaurussen
Boek

Dinosaurussen zoek & vind ([2021])/ illustraties: Gareth Lucas, tekst: Kirsteen Robson ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Kun je de kruiwagen, de twee pantoffels, de zes bananen en de gieter vinden tussen alle dinosaurussen? En zie je ook de slapende dinosaurusbaby en de dino die op een fluit speelt? Klein zoekplatenboek met vrolijk gekleurde tekeningen van dinosaurussen en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Dit zoek- en vindboek bevat veertien spreads gevuld met getekende dinosaurussen. In spreekwolken staan op elke spread drie zoekopdrachten: Wie heeft een piratenhoed geleend?, Wie houdt een visnet vast?, en: Zoek een muis met een sjaal. Onder aan elke dubbele pagina zijn nog vijf zoekopdrachten vermeld. Die worden geïntroduceerd met 'Zie je...' waarna kinderen bijvoorbeeld twee tomaten, drie feesthoedjes, een kruiwagen en een paar schoenen moeten zoeken. Die te zoeken voorwerpen zijn getekend zodat het speuren vereenvoudigd wordt. Naast het zoekelement kan er ook geleerd worden over tellen en kleuren. De dieren beesten zijn grappig en kleurrijk afgebeeld. Er zijn allerlei soorten dino's maar ze dienen alleen als achtergrond en worden niet benoemd. Het zoeken is niet bijster moeilijk, al zal voor de jongsten soms enige ondersteuning nodig zijn. Achterin staan de oplossingen. Die zijn zwart omcirkeld in de verkleinde prenten geplaatst. Eenvoudig uitgegeven boekje dat niet uitblinkt niet qua originaliteit, maar het onderwerp (die grote brulbeesten uit het verre verleden) spreekt veel meisjes en jongens aan. Eenvoudige uitgave in relatief klein formaat met slappe kaft, hierdoor valt het boekje wat lastig open. Samen zoeken en bekijken vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474990592 | 32 pagina's

Titel Dinosaurussen : zoek & vind
Uniforme titel Zoek & vind Zoek en vind
Auteur Gareth Lucas
Secundaire auteur Kirsteen Robson ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Dinosaurs. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2021. - (Look & find puzzles)
ISBN 9781474990592
PPN 431243727
Thematrefwoord Dinosaurussen ; Tellen ; Zoekboeken
Taal Nederlands