Dinosaurussen
Boek

Dinosaurussen ([2020])/ illustraties: Federica Iossa, tekst: Sam Taplin ; geluiden: Anthony Marks ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Welke dinosaurus hoor je daar? Is dat de diplodocus die stampt, de tylosaurus die met zijn staart op het water slaat of de woeste tyrannosaurus die hard brult? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen, kijkgaten, voelelementen door relief en tien geluidsknoppen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Zes vrolijk gekleurde dubbele pagina's tonen acht vriendelijk ogende, prehistorische dieren, die rondwandelen op een geelgekleurde aarde met frisgroene bomen en kleurige bloemen. In de korte tekst wordt de naam van de dinosaurus genoemd met een nietszeggende toevoeging, dat deze honger heeft, door het water stampt, naar een soortgenoot roept, met zijn staart op het water pletst, hoog in de lucht krijst of heel hard brult. Als op het zilverkleurige ronde geluidsknopje wordt gedrukt, dat is uitgespaard in het karton, is het geluid van het dier te horen. Verder hebben de dikke kartonnen pagina's uitgesneden figuren en kijkgaten, waardoor een deel van de illustraties lager ligt. Deze uitgesneden vormen hebben geen functie, maar peuters zullen het grappig vinden om ze te bevoelen. In het verdikte achterplat zijn de vervangbare knoopbatterijen verwerkt met op de achterkant een aan-en-uitknopje voor de geluiden, die best indrukwekkend zijn. Aantrekkelijke vierkant hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken, om samen te bekijken, thuis, op de peuterspeelzaal of in het kinderdagverblijf. Deel uit de serie 'Usborne geluidsboekjes', waarin o.a. ook 'Vogels'* verscheen. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474986991

Titel Dinosaurussen
Auteur Federica Iossa
Secundaire auteur Sam Taplin ; Anthony Marks ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave Londen : Usborne, [2020]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Dinosaur sounds. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2020. - (Usborne sound books)
ISBN 9781474986991
PPN 431221251
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dinosaurussen ; Geluiden ; Voelboeken
Taal Nederlands