Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Vormen
Boek

Vormen ([2021])/ Roald Dahl, illustraties van Quentin Blake

De grote stralende zon is een cirkel, de scherpe tanden van de Reuzenkrokodil zijn driehoekig en 's nachts is de lucht vol fonkelende sterren. Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties, kijkgat en een flapje over vormen. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel in een serie kartonboeken aan de hand waarvan jonge kinderen kennis kunnen maken met begrippen en eigenschappen. De serie is gebaseerd op het inmiddels klassieke boek 'De Reuzenkrokodil' (1978) van dezelfde makers, maar ook figuren uit andere verhalen komen voorbij, zoals Sjakie met Willie Wonka en de giraffe en de pelikaan. In dit deeltje gaat het om vormen: cirkel, ruit, driehoek, vierkant en ster. De kenmerkende, humoristische illustraties in felle kleuren staan steeds over twee pagina's (inclusief de schutbladen). Sommige afbeeldingen bevatten iets extra's: een ronde uitsparing (bij cirkel), een flapje (bij vierkant) en glinsterelementen in reliëf (bij ster). In het midden van het boek staan alle vormen bij elkaar. De gemeen ogende krokodil keert in een aantal afbeeldingen terug, net als een aantal andere personages uit de boeken van het duo. In elke illustratie staat een korte zin. Een aan de besproken vorm gerelateerd woord staat vetgedrukt, bijvoorbeeld 'vliegeren' bij de ruit. Terugkerend grapje is dat het woord kindertjes consequent gespeld wordt als kinnertjes. Aantrekkelijk uitgevoerde, educatieve boekjes voor peuters. In dezelfde uitvoering verschenen eerder 'Kleuren' en 'Tegenstellingen' (2020) en nu ook 'Tellen'*. Vertaling van 'Shapes'**. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026154256

Titel Vormen
Auteur Roald Dahl
Secundaire auteur Quentin Blake
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2021]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Roald Dahl's Shapes. - London : Penguin Random House Children's, (c)2020
ISBN 9789026154256
PPN 42782348X
Thematrefwoord Vormen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands