Period talk
Boek

Period talk FAQ over menstruatie ([2021])/ tekst: Sofie Vanherpe, i.s.m. em. prof. Bernard Spitz en dr. Eva Verschueren, fotografie: Stefanie Faveere

Wat is menstruatie eigenlijk, hoeveel bloed verlies je en hoe voelt dat? Alles wat je wilt weten over ongesteld zijn worden in ruim twintig vragen openhartig beantwoord. Met feiten, fabels en ervaringen van jongeren. Eigentijdse opmaak, met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 t/m 18 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Lichaam en gezondheid MENSTRUATIE VANH

Recensie

Maar liefst 24 vragen over de menstruatie worden op een serieuze en prettige manier beantwoord. De toon sluit goed aan bij de doelgroep van jonge tieners en twintigers. Aan de orde komen o.a.: Wat gebeurt er tijdens de puberteit? Hoeveel bloed verlies je per menstruatie? Hoe krijg je meer vat op je cyclus? Kan seks tijdens de menstruatie? Tussen de vragen en antwoorden door een opsomming van feiten en fabels en menstruatieproducten uit de vorige eeuw. Verder zijn er nog een duidelijke inhoudsopgave en bronnenlijst opgenomen. Het boek maakt de menstruatie op een eerlijke manier bespreekbaar - inclusief hoe er tegenaan gekeken wordt - en geeft aan dat je het als meisje/jonge vrouw zelf in de hand hebt, ook hoe je je voelt. Korte tekstblokken op witte en gekleurde pagina's, ook in kaders. Het geheel is aansprekend vormgegeven met lifestyle-achtige kleurenfoto's wat de sfeer van een tijdschrift oproept. Volwassen taalgebruik. Ondanks enkele typisch Vlaamse begrippen (je regels krijgen, vijfde leerjaar, getuigenis) een prima boek, onmisbaar boek voor alle meisjes/vrouwen en iedereen die meer wil weten over de menstruatie. Voor tieners en twintigers, van ca. 13 t/m 18 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401471497 | 152 pagina's

Titel Period talk : FAQ over menstruatie
Auteur Sofie Vanherpe
Secundaire auteur Bernard Spitz ; Stefanie Faveere
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021]
Overige gegevens 152 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401471497
PPN 432159525
Rubriekscode 615.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menstruatie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menstruatie