Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De jongen die iedereen laat lachen
Boek

De jongen die iedereen laat lachen (januari 2021)/ Helen Rutter, vertaald [uit het Engels] door Mijke van Leersum & Joyce Bekkers

Billie (11, ik-persoon) gaat voor het eerst naar de middelbare school. Hij is dol op drummen en houdt erg van grappen maken, maar er is een probleem: hij stottert. Als er een talentenjacht komt, wil Billie daar graag aan meedoen. Durft hij het aan? En zal hij meedoen als cabaratier of als drummer? Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Billie Pieters (11 jaar, ik-persoon) is dol op drummen en grappen maken. De grappen probeert hij eerst uit op zijn oma. Hij wil later graag cabaretier worden maar er is één probleem: Billie stottert. Op de basisschool was iedereen eraan gewend maar nu hij naar het voortgezet onderwijs gaat, is dat best spannend. Op school probeert hij via allerlei zelfbedachte tactieken te voorkomen dat hij hardop moet praten. Hij wordt door een klasgenoot erg gepest maar daarentegen heeft hij aan zijn klassenmentor veel steun. Als op school een talentenjacht wordt georganiseerd, wil Billie daaraan meedoen, maar als cabaretier of als drummer? Hilarisch geschreven en vlot lezend verhaal, gebaseerd op de ervaringen van de auteur. Goed wordt beschreven hoe Billie met zijn spraakstoornis worstelt, hoezeer hij graag onzichtbaar wil zijn maar uiteindelijk ook gewoon durft te zijn wie hij is. Elk hoofdstuk begint met een grappige woordspeling. Verzorgde uitgave, ruime bladspiegel. Humoristisch boek, heel herkenbaar voor kinderen die stotteren. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463850469 | 293 pagina's

Titel De jongen die iedereen laat lachen
Auteur Helen Rutter
Secundaire auteur Mijke van Leersum ; Joyce Bekkers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, januari 2021
Overige gegevens 293 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The boy who made everyone laugh. - (c)2021
ISBN 9789463850469
PPN 427823552
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Brugklassen ; Stotteren ; Pesten ; Audities ; Cabaretiers
Taal Nederlands