Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Planeet vol plastic
Boek

Planeet vol plastic hoe is het zo ver gekomen... en wat kun jij nu doen? ([2021])/ Georgia Amson-Bradshaw, illustraties: Tocket Design ; vertaling [uit het Engels]: Irene Venditti ; eindredactie: Anne Firet

Wat is plastic, hoe wordt het gemaakt en wat zijn de voor- en nadelen. Wat kun je zelf doen om het gebruik van plastic te verminderen? Met veel foto's en illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Natuur en milieu MILIEUVERVUILING AMSO
  • Uitgeleend tot: 31/08/2024
    8-14 jaar - Liefde en Leven - Natuur en milieu MILIEUVERVUILING AMSO

Recensie

Dit boek (ruim A4) leert je van alles over plastic: wat is het, hoe wordt het gemaakt, waarom zijn we er zo afhankelijk van? De verschillende soorten staan beschreven, er is een hoofdstuk over microplastic en in de beschrijving van een 'plastic-dag' ontdek je hoe vaak je dagelijks plastic gebruikt. We zijn gewend plastic als wegwerpmateriaal te zien, terwijl het heel lang duurt voor het weer uit ons milieu is. De auteur probeert je te wijzen op wat je zelf hieraan kunt doen, maar plastic milieuvriendelijk maken is lastig, net als het gebruik verminderen of andere manieren vinden om het op te ruimen. De feiten komen hard binnen: maar 10% van ons plastic wordt gerecycled, de omvang van de plastic soep is meer dan 3x Spanje, beesten én mensen krijgen plastic binnen. Tel daarbij de confronterende foto's van dode beesten, die plastic aten of er in verstrikt raakten, dan begrijp je dat het geen vrolijk stemmende informatie is. Want het is de realiteit: plastic tast onze leefomgeving al decennia aan en wat je er zelf aan kunt doen, is bitter weinig. Met veel foto's en tekeningen in kleur en achterin een register, woordenlijst en een lijst met websites en boeken. In dezelfde opzet verschijnt 'Onze planeet warmt op!'*. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463419536 | 48 pagina's

Titel Planeet vol plastic : hoe is het zo ver gekomen... en wat kun jij nu doen?
Auteur Georgia Amson-Bradshaw
Secundaire auteur Irene Venditti ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Plastic planet : how plastic came to rule the world. - (c)2019
ISBN 9789463419536
PPN 428916090
Rubriekscode 614.62
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Plastics ; Milieuverontreiniging
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Milieuvervuiling