Verlink de listige leugen
Boek

Verlink de listige leugen een aantal foute feiten zijn de wereld in geglipt! Hoe houd jij ze tegen? ([2019])/ Adam Frost, vertaling [uit het Engels]: Mijke van Leersum ; illustraties Gemma Correll

Welk dier is verzonnen? Welk weetje over suffe smokkelaars, stunts, boomhutten enz. is niet juist? Ontdek wat wel of niet klopt (of wat 'nepfeiten' zijn) over talloze serieuze en ook grappige onderwerpen. Met stripachtige zwart-witillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

In de huidige tijd van nepnieuws moeten factcheckers hoognodig aan het werk. Er zijn talloze foute feiten ontsnapt aan het brein van de schrijver. Aan factcheckers en speurneuzen de taak om die fouten op te sporen in een diversiteit aan onderwerpen: sommige muziekbands hebben bizarre namen (Band Zonder Banaan, Snot), maar welke naam is verzonnen? Er zijn bijzondere fobieën (panfobie), maar bestaat de saussijsfobie, angst voor worstjes, ook? Welk antwoord is goed bij de afgebeelde verkeersborden? Uiteraard ontbreekt het poep- en plasgehalte niet in sommige vragen en antwoorden. De opmaak met stripachtige tekeningen, geheel in zwart-wit, is speels en druk. De antwoorden staan op de volgende pagina of ondersteboven onder de vraag. Soms moet er gepuzzeld worden om het antwoord te achterhalen. Aan het eind is er een aparte antwoordbijlage. Moeilijke termen (bv. acroniem, palindroom) worden helder uitgelegd. Je kunt in dit doeboek schrijven, tekenen, kleuren. Geen boek om in een keer door te nemen. Het handzame boek met aantrekkelijk omslag en originele opzet kan ook gebruikt worden in groeps-of schoolverband om bijvoorbeeld in quizvorm te spelen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook aantrekkelijk voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789030504337 | 160 pagina's

Titel Verlink de listige leugen : een aantal foute feiten zijn de wereld in geglipt! Hoe houd jij ze tegen?
Auteur Adam Frost
Secundaire auteur Mijke van Leersum ; Gemma Correll
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, [2019]
Overige gegevens 160 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789030504337
PPN 421613017
Rubriekscode 070
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wetenswaardig-heden