Marius van Dokkum
Boek

Marius van Dokkum schilder met een verhaal ([2019])/ Ruud Spruit, David Levie, Rob Visser, Marius van Dokkum, vertaling Phil Mills Nederlands-Engels, Svenja Breulmann en Carla Salverda Nederlands-Duits ; coördinatie Wim Ellens]

Overzicht van het werk van de realistische schilder Marius van Dokkum (1957): portretten, stillevens en scènes uit het dagelijks leven.

Recensie

Drietalig (Nederlands, Duits, Engels) overzicht van het werk van tekenaar en schilder Marius van Dokkum (1957). Het is het vijfde deel in een serie 'A portait of' van Art Revisited. Dit nieuwste deel is een gewijzigde heruitgave van deel twee*, dat, net als het eerste deel, ook over Marius van Dokkum gaat en al een tijd uitverkocht is. Het is aangevuld en geactualiseerd, met meer nadruk op wat Van Dokkum het 'vrije werk' noemt. Ook dit boek is weer een prachtig uitgevoerde en door zijn grote dosis humor vrolijk stemmende uitgave. Het staat vol fraaie reproducties, waaronder een aantal detailopnamen die goed laten zien hoe Van Dokkum technisch te werk gaat. De korte en weinig diepgaande tekstuele bijdragen gaan over de inspiratiebronnen van de schilder, zijn techniek, zijn illustraties voor het kinderboek 'Opa Jan' en het aan hem gewijde museum in Harderwijk en over Van Dokkum als verhalenverteller. De afbeeldingen zijn thematisch ingedeeld naar tekeningen, portretten, stillevens, peren, vrij werk en de lange serie anekdotische groepsportretten 'Dames en Heren'. Deze zijn soms voorzien van korte aantekeningen. Achterin is een biografie opgenomen en een overzicht van andere uitgaven met werk van Van Dokkum.

Specificaties

NederlandsDuitsEngels | 9789492629111 | 175 pagina's

Titel Marius van Dokkum : schilder met een verhaal
Uniforme titel A portrait of Marius van Dokkum
Auteur Marius van Dokkum
Secundaire auteur Ruud Spruit ; David Levie ; Rob Visser ; Phil Mills ; Wim Ellens
Type materiaal Boek
Uitgave Tolbert : Art Revisited, [2019]
Overige gegevens 175 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Teksten in het Duits, Engels en Nederlands
ISBN 9789492629111
PPN 422658553
Rubriekscode 736.8
Taal NederlandsDuitsEngels
Onderwerp algemeen Dokkum, Marius van
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Dokkum